Ακτή Ελεφαντοστού καλεί Γλυφάδα




Επίσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση και διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας
μεταξύ των Δήμων Odienne (Ακτή Ελεφαντοστού) – Γλυφάδας πραγματοποίησε ο υπουργός Μεταφορών και Ναυτιλίας Gaoussou Toure στο Δημαρχείο Γλυφάδας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.
Στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη, ο κ. Toure τόνισε ότι «στόχος της επίσκεψης του είναι η δημιουργία σχέσεων και η ενημέρωση επενδυτών σχετικά με τις δυνατότητες της χώρας του η οποία αν και είναι γεωργική (παράγει κακάο, φοινικέλαιο, καφέ) έχει δημιουργήσει τις απαιτούμενες υποδομές για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με Έλληνες εφοπλιστές καθώς η χώρα μας διαθέτει σημαντική ναυτιλιακή δύναμη .
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης τόνισε ότι η Γλυφάδα είναι ένας από τους πλέον προνομιούχους Δήμους με άριστες προϋποθέσεις ανάπτυξης σε διάφορους τομείς. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης υπάρχουν δεσμοί φιλίας οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν σε σχέσεις συνεργασίας επωφελούς και για τις δύο πλευρές».
Τον υπουργό συνόδευε η κυρία Μέρω Κεσεσίογλου, πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού και πρόεδρος και ιδρύτρια της Ελληνικής Δράσης της Αφρικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.