Αήθης επίθεση Καρανικόλα κατά Ελένης Μπελιά και ” Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι”




(anokatostokalamaki.wordpress.com)

Όπως αναμενόταν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11/3 κυριάρχησε το “εκτός ημερησίας θέμα” για τα όσα διαδραματίστηκαν στον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου με πρωταγωνιστή τον πρόεδρό του Δημήτρη Καρανικόλα. Ο οποίος, σύμφωνα με την επιστολή – ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων (5/3/2013) έγινε ήρωας “άκρως απαράδεκτης συμπεριφοράς εναντίον μονίμου υπαλλήλου”.
Το επεισόδιο, παρά τις παντός είδους προσπάθειες και διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν προκειμένου να φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο διευθετημένο συναινετικά, πυροδότησε εντονότατη αντιπαράθεση και τραυμάτισε ηθικά και πολιτικά την παράταξη που διοικεί τον Δήμο. Διότι, παρά την εκφρασθείσα δυσφορία του δημάρχου Θ. Ορφανού, “το άδειασμα” από την πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Μ. Μουτσάτσου και την εμφανή απροθυμία των συμβούλων της πλειοψηφίας να καλύψουν τη συμπεριφορά του Δ. Καρανικόλα, τον διατήρησαν τελικά στην προεδρία του Πολιτιστικού Οργανισμού απορρίπτοντας στην ψηφοφορία που έγινε το αίτημα της Ελένη Μπελιά (Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι) και Ν. Τσαπαρλή (Άλιμος-Όλοι μαζί) για αντικατάστασή του.

Ειδικότερα η Ελένη Μπελιά στη συγκροτημένη τοποθέτησή της ανέδειξε την πολιτική ευθύνη και τη διοικητική ανεπάρκεια του Δ. Καρανικόλα ήδη από την αρχή της θητείας του στον Πολιτιστικό Οργανισμό, ενώ δεν απέφυγε να επισημάνει και την αντιφατική στάση του Δ. Γεωργακόπουλου λόγω της διπλής ιδιότητας που κατέχει (πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και ταυτόχρονα προϊστάμενος διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου). Η πολιτική αυτή θέση της Ελ. Μπελιά προκάλεσε τη μήνη του Δ. Καρανικόλα, ο οποίος, ελλείψει πειστικών επιχειρημάτων, εξετράπη σε μία αήθη και προσωπική επίθεση εναντίον της Ελ. Μπελιά και του “Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι” επικαλούμενος μάλιστα τη δημοσιογραφική του ιδιότητα για να καταγγείλει την ανάρτηση στο μπλοκ της κίνησης, της ανακοίνωσης του συλλόγου εργαζομένων.

Στα αξιοσημείωτα της πολύωρης συνεδρίασης, η επαμφοτερίζουσα στάση που κράτησε ο Χρ. Δουρίδας και η άφωνη παρουσία του αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών Ανδρ. Κονδύλη. Και οι δύο απείχαν της ψηφοφορίας!

ΘΕΜΑΤΑ που το ”ΑΝΩ-ΚΑΤΩ” έθεσε προ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Το ζήτημα της συμπεριφοράς του Προέδρου του ΘΟΠΑΑ, Δ.Καρανικόλα.
Για το αναψυκτήριο Dia-Noche. Κατατέθηκε πλήθος ερωτημάτων που αφορούν τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού καθώς και τις αυθαιρεσίες στις κατασκευές. Εξαιτίας του πρώτου θέματος δεν έγινε εκτενής αναφορά, αλλά δηλώσαμε ότι τα ερωτήματα θα κατατεθούν γραπτώς στον δήμαρχο και ζητήσαμε να απαντηθούν γραπτώς εντός του προβλεπόμενου από τον νόμο χρόνου, δηλ. εντός ενός μηνός.
Για τον εργαζόμενο ηλεκτρολόγο, συμβασιούχο 5μήνου, ο οποίος με απόφαση του αντιδημάρχου Α.Κονδύλη και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του ΘΟΠΑΑ,Δ.Καρανικόλα, μεταφέρθηκε από την αρχική θέση στην οποία τοποθετήθηκε (ηλεκτροφωτισμός) σε άλλη, στον Πολιτιστικό, με διαφορετικό μάλιστα αντικείμενο.
Για τον λόφο στο Πανί και το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη στις 31/1/2013, με το οποίο εγκρίνεται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου (ΟΤ Γ570-Γ574). Επειδή προβλέπεται η Διοίκηση του δήμου να μεριμνήσει για την εφαρμογή των σχεδίων, ρωτήθηκε ο δήμαρχος τι προτίθεται να κάνει. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2011 δεσμεύτηκε ποσό 2.521.116,92 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τις σχετικές απαλλοτριώσεις. Ο δήμαρχος μάς απάντησε ότι το Πράσινο Ταμείο, ως γνωστόν, παραδόθηκε στη…μαύρη τρύπα του Προϋπολογισμού και ότι δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά…
Για τη σίτιση απόρων, βάσει του Κανονισμού 807/2010 της ΕΕ, ο οποίος προβλέπει τη χορήγηση τροφίμων από τα αποθέματά της σε απόρους. Μπροστά στην πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά χρόνια ανθρωπιστική κρίση και παρότι η ΕΕ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, προτείναμε να ενταχθεί ο δήμος μας στο Πρόγραμμα, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν ότι δεν δικαιούμαστε την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό.
Για το γεφυράκι στο ρέμα της Πικροδάφνης, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη νεροποντή. Ζητήσαμε να γίνει μια μόνιμη κατασκευή για να εμποδίζεται η πρόσβαση των πεζών. Ο δήμαρχος είπε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην κινδυνεύει κανείς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.