25η Μαρτίου στο Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης




Δελτίο τύπου:

Με επισημότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες πραγματοποιήθηκαν δοξολογίες, παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών, τοπικών φορέων και πλήθους πολιτών.

Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Βούλα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Πλατείας Ηρώων και παρακολούθησε την παρέλαση στην οποία παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος.
Σε μήνυμά του για την ημέρα της Εθνικής Επετείου, ο κ. Πανάς δήλωσε:
«Οι Αγωνιστές του 1821 τόλμησαν το ακατόρθωτο και δίδαξαν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να νικήσει ένα λαό που πολεμά ενωμένος για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του.
Αυτές οι αξίες συνιστούν την πολυτιμότερη παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε από τους ήρωες προγόνους μας. Είναι χρέος μας να τη διαφυλάξουμε και να τη μεταδώσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές. Ειδικά σήμερα, σε μια ακόμα κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας, οφείλουμε να στραφούμε στα διδάγματα της ιστορίας μας. Να αντλήσουμε έμπνευση, εμπειρία και καθοδήγηση, ώστε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις. Με περισσότερη ενότητα και ομοθυμία, με πίστη στις δυνάμεις μας και με συλλογική προσπάθεια, θα μπορέσουμε να βρούμε ξανά τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση, να δημιουργήσουμε το καλύτερο αύριο που αξίζει σε αυτή τη χώρα, στα παιδιά μας, στον καθένα από εμάς.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.