Ξανά στο προσκήνιο το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Ηλιούπολης – Αργυρούπολης




Δελτίο Τύπου:

Κατά τη συνεδρίαση της 24/1/13 του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ των άλλων συζητήθηκε το ζήτημα του ΚΥΤ, που απασχολεί επί σειρά ετών το Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος, Βασίλης Βαλασόπουλος, που εισηγήθηκε το θέμα, ανέφερε ότι ο διαχρονικός αγώνας των Δημοτικών αρχών Ηλιούπολης – Αργυρούπολης, των τοπικών φορέων, ομάδων Πρωτοβουλίας πολιτών και των κατοίκων των δύο Δήμων, για απομάκρυνση του ΚΥΤ από την παρακείμενη στους δύο Δήμους ζώνη του Υμηττού, αν και ματαίωσε την επέκταση από τα 150 KV στα 400 KV, δεν έχει ακόμη δικαιωθεί, αφού παραμένουν σε λειτουργία οι συγκεκριμένες υπέργειες εγκαταστάσεις και ουδεμία δέσμευση απομάκρυνσης υπάρχει από τη ΔΕΗ ή από το Υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης.
Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα και δυναμικά σε σειρά από ενέργειες, δράσεις και κινητοποιήσεις, με εξασφάλιση του συντονισμού όλων των φορέων των δύο Δήμων, αλλά και με διαμόρφωση συμμαχιών ευρύτερου χαρακτήρα για την επίτευξη των στόχων μας, όπως για παράδειγμα ενημέρωση και στήριξη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, από κόμματα, βουλευτές κ.λπ. Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε άμεσα την ανάληψη και κλιμάκωση πρωτοβουλιών, ξεκινώντας από την ψήφιση σχετικού ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προτείνεται στη συνέχεια ο συντονισμός δράσης με το Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, με κοινές παραστάσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων φορέων και πολιτών των δύο Δήμων.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Απαιτεί την άμεση εκπόνηση και εφαρμογή από την ΔΕΗ συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος απομάκρυνσης του ΚΥΤ από την Β΄Ζώνη του Υμηττού, και την απόδοση του χώρου στους Δήμους Ηλιούπολης και Αργυρούπολης για δημιουργία πρότυπου διαδημοτικού βιοκλιματικού πάρκου και βοτανικού κήπου, σε συνέχεια μακροχρόνιων κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων των φορέων και των πολιτών της πόλης μας.
Εναλλακτικά θα μπορούσε να συζητηθεί και η δημιουργία κλειστού τύπου ΚΥΤ υπογειοποιημένου, με τον υπόλοιπο χώρο να αποδίδεται στους δύο δήμους για την ανάπτυξη του διαδημοτικού πάρκου.
Σε περίπτωση που συνεχισθεί η χρόνια αδράνεια της ΔΕΗ και του Υπουργείου Υποδομών/Ανάπτυξης στο πάνδημο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, θα ακολουθήσουν και κλιμακωθούν παραστάσεις, παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των φορέων και των πολιτών Ηλιούπολης και Αργυρούπολης μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.