Βόλτα με τους Ποδηλάτες του Νότου




Είμαστε μια παρέα αστικών ποδηλατ(τισ)ών που κάνουμε διαδρομές Δευτέρα και Πέμπτη, Κινούμαστε με την γνωστή ποδηλατική ταχύτητα 15-20 χλμ/ώρα και Οι διαδρομές μας είναι τρίωρες με αποστάσεις των 25-35 χλμ. Αναχωρούμε αυστηρά στις 8μμ από το ζαχαροπλαστείο “Κωνσταντινίδης” στη Λ.Βουλιαγμένης 534, Άλιμος (απέναντι των Πολυκλαδικών Ηλιούπολης).

Οι στόχοι μας:

Επειδή η οικολογία είναι τρόπος ζωής και αγαπάμε το ποδήλατο στοχεύουμε στην ανάδειξή του ως ένα ανέξοδο μέσο μεταφοράς, ψυχαγωγίας και άσκησης. Το ποδήλατο είναι βόλτα αλλά και προορισμός. … Εμείς και έτσι απλά πάμε βόλτα … εντελώς ανέξοδα … Ευελπιστώντας κάποια μέρα να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα με περισσότερα ποδήλατα και λιγότερα αυτοκίνητα, Κάνουμε το ποδήλατο ζωή μας και όχι τη ζωή μας ποδήλατο. Ανακοινώνουμε τον προορισμό μια δυο μέρες πιο μπροστά από το κάθε event, αλλά ποτέ την διαδρομή … Μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια και για να έχει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον … Ο προορισμός δεν αλλάζει όμως … και έχει πάντα ένα τουλάχιστον σημείο ανεφοδιασμού.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας :

θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής ώστε να κινούμαστε με ασφάλεια, Ο καθένας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον εαυτό του και το ποδήλατό του και συμμετέχει με δικιά του ευθύνη. Επειδή το κράνος δεν είναι ακόμα υποχρεωτικό από το νόμο , εμείς το συνιστούμε ιδιαίτερα και το θεωρούμε αυτονόητο …. Επίσης θεωρούμε αυτονόητα τα φωτάκια , ανακλαστήρες , σαμπρέλα εφεδρική , νερό , τα γαντάκια , αλλά και την σφυρίχτρα.
Επειδή όμως τα πιο συχνά ατυχήματα είναι αυτά μεταξύ ποδηλάτων για αυτό είμαστε συγκεντρωμένοι στην ποδηλασία και προσέχουμε πολύ τους γύρω μας ποδηλάτες.

Βασικοί κανόνες ποδηλατών:

Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν προσπερνάμε τον εκάστοτε πλοηγό και κρατάμε το ρυθμό του χωρίς να τον πιέζουμε, γιατί υπάρχουν και ποιο χαλαροί ποδηλάτες. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά μεταξύ μας αλλά να είμαστε ένα group. Είμαστε αυστηρά ανά 2 ποδηλάτες και όχι 3-4 στην λωρίδα του δρόμου, δεν μπαίνουμε ανάμεσα από προπορευόμενους ποδηλάτες, οι λόγοι που το λέμε αυτό είναι δύο, 1) αν χρειαστεί κάποιος να σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο να μπορούν να περάσουν οι υπόλοιποι δίπλα του με ασφάλεια, 2) να βοηθάμε να περνάνε άνετα οι κόφτες που είναι στο μπρός – πίσω σε κάθε διασταύρωση. Απολαμβάνουμε την ησυχία των πεταλιών μας και δεν σταματάμε απότομα και απροειδοποίητα μπροστά από άλλα ποδήλατα, σε περίπτωση που πρέπει να σταματήσουμε υποχρεωτικά , προειδοποιούμε τους πίσω μας και βγαίνουμε από την πορεία τους. Βοηθάμε στα κλεισίματα των διασταυρώσεων, όπου χρειάζεται ή κρίνεται επικίνδυνο αλλά με ευγένεια, χαμόγελο και σεβασμό στους συμπολίτες μας. Διεκδικούμε μέρος του οδοστρώματος αλλά δεν στερούμε τον υπόλοιπο δρόμο στους συμπολίτες μας. Κανονικά δικαίωμα προσπέρασης έχουν όσοι κλείνουν διασταυρώσεις η κλείνουν κάποια κενό. Δεν μένουμε πίσω από την σκούπα για να μην την φέρουμε σε άσχημη θέση και για να μην υπάρχει περίπτωση να μείνουμε κάπου μόνοι μας.
Αν σε κάποιον παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας η τεχνικό … του κάνουμε παρέα μέχρι να λυθεί αυτό, δυστυχώς καθυστερώντας λίγο τους υπόλοιπους, αλλά διαφυλάσσοντας την συνοχή της παρέας μας. Επίσης δεν είμαστε ρομπότ και ενδέχεται η ώρα επιστροφής να είναι λίγο πιο νωρίς η λίγο πιο αργά, εμείς πάντοτε προσπαθούμε να προλάβουμε τον `Κωνσταντινίδη` ανοιχτό

Τέλος,
Επειδή ούτως ή άλλως ποδηλατούμε καθημερινά, σε περίπτωση βροχής ακυρώνουμε την βόλτα, για να μην εκθέτουμε την παρέα μας σε επιπλέον κινδύνους. Αν όμως κατά τη διάρκεια της βόλτας μας πιάσει βροχή τότε είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα ρούχα.

Τα λέμε στους δρόμους .

http://podilatestounotou.blogspot.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.