Το “Παραμύθι Χωρίς Όνομα” του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην Εστία Ν. Σμύρνης
Η θεατρική ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης, στα πλαίσια της 40ης θεατρικής της περιόδου θα παρουσιάσει το αλληγορικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Παραμύθι Χωρίς Όνομα”.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Ανδρέα Ζάκα, μουσική του Βαγγέλη Αυγέρη και κοστούμια της Τούλας Μωραΐτου.
Η παράσταση δημιουργήθηκε με τη συμμετοχική οικονομική προσφορά και εργασία των μελών της ομάδας και θα παιχθεί στην αίθουσα “Πάνος Χαλδέζος” της Εστίας Νέας Σμύρνης τα Σαββατοκύριακα 16/2-17/2, 23/2-24/2 και 2/3-3/3 με ώρα έναρξης 8 μμ και δωρεάν είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο:
Αγαπητέ μου φίλε, τα ματάκια μου είδαν τόσα πολλά απίστευτα πράγματα μέχρι να φθάσω εδώ και να σου διηγηθώ αυτή την ιστορία. Πήγα σε μια χώρα μακρινή που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται στο χάρτη μα το όνομά της το’ βγάλαν απ’τα λάθη. Εκεί, ζούσε ένας χονδρός και τεμπέλης Βασιλιάς, ο Αστόχαστος, με τη Βασίλισσα Παλάβω. Είχαν και τέσσερα παιδιά… Το Συνετό, τη Ζήλιω, την Πικρόχολη και την Ειρηνούλα. Οι κάτοικοι του τόπου μού είπαν πως ο Βασιλιάς τους, είχε οδηγήσει τη χώρα τους στην κατάρρευσή της. Έτσι, άρχισαν όλοι να φεύγουν και να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους… Η μόνη τους βοήθεια ήταν μια δόση από το γειτονικό βασίλειο, η οποία εξανεμίστηκε κι αυτή με τον καιρό. Λένε πως ο ξάδελφος Βασιλιάς αντί για τα χρυσά φλουριά έστειλε στο Βασιλιά μια γαϊδουροκεφαλή! Όλα, λοιπόν, έδειχναν το δρόμο για την καταστροφή, μέχρις ότου το Βασιλόπουλο, με τη βοήθεια της Γνώσης, αναδιοργάνωσε το λαό του και αγωνίστηκε για τη σωτηρία του τόπου του. Ο Βασιλιάς, αφού κατάλαβε πόσα καλά έκανε ο γιος του γι’αυτόν και το λαό του, τον ανακήρυξε βασιλιά της χώρας των Μοιρολάτρων.

Επιμέλεια κειμένου, Τζένη Οικονομοπούλου (e-epikaira.gr)

Ελάτε στην παρέα μας για να ξεχάσουμε μαζί πίκρες και βάσανα.
Σας περιμένουμε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.