Το Mikro επιστρέφει στη Γλυφάδα, οι μπράβοι;




Aπό την Πέμπτη  14 Φεβρουαρίου το Μικρό που όλοι ξέρουμε επέστρεψε σε νέα διεύθυνση στην οδό Κύπρου 13 στην Γλυφάδα.


Ένας ανακαινισμένος και πολλά υποσχόμενος χώρος πλέον, με την προσθήκη πιάτων μεσογειακής κουζίνας στο menu του.
 

Την μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι Greco, Marsha και οι PhilipZ & Sunday Soulman που τους γνωρίσαμε από το πάρτι τους BACK2BACK SESSIONS.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις επικοινωνήστε στο: 210 8941031

 

Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα του μαγαζιού στο Facebook:

www.facebook.com/MikroGlyfada

“Mikro” Γλυφάδας – Οι διάλογοι των “νονών της νύχτας”

10/11/2012 0 ΣΧOΛΙΑ { EDIT }

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος (zougla.gr)

Διάλογοι-φωτιά αλλά και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη συμπλοκή που είχε σημειωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 στο νυχτερινό μαγαζί «ΜΙΚΡΟ», στη Γλυφάδα, προκύπτουν από την ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε για το κύκλωμα των «νονών της νύχτας», το οποίο εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής την προηγούμενη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής -κατά το κατηγορητήριο- οργάνωσης, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «έπεσαν» επάνω και στην υπόθεση του «ΜΙΚΡΟ».

Μάλιστα, η ανοικτή δικογραφία που υπήρχε για τη συμπλοκή στη Γλυφάδα συσχετίσθηκε με τον ογκώδη φάκελο για τους «εκβιαστές». Από την προανάκριση αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου της 14ης Σεπτεμβρίου, Παναγιώτης Μάνεσης, συνδέεται με μέλη της εγκληματικής σπείρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε καταγγελθεί από μια τετραμελή παρέα (μεταξύ τους βρίσκονταν και οι δύο γιοι πρώην ανώτατου στελέχους της ΕΥΠ) ότι, στο πλαίσιο μιας παρεξήγησης για τη μη έκδοση απόδειξης, ειδοποίησε «μπράβους», οι οποίοι τους χτύπησαν.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ένας από τους δύο γιους του πρώην ανώτατου στελέχους της ΕΥΠ αναγνώρισε στο πρόσωπο του Γ.Μ., φερόμενου ως υπαρχηγού της οργάνωσης, τον άνθρωπο που τον ξυλοφόρτωσε εκείνη την επεισοδιακή νύχτα.

Παράλληλα, από την προανάκριση που διεξήγαγαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης του «ΜΙΚΡΟ» επικοινωνούσε συχνά με έναν από το κύκλωμα (τον Α. Σ.), με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις, αφού τον αποκαλούσε «αδελφό του».

Στους διαλόγους που καταγράφηκαν από τον «υπερκοριό» περιέχονται και συνομιλίες του επιχειρηματία με τα μέλη της οργάνωσης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν μια άλλη, προγενέστερη, συμπλοκή που είχε γίνει έξω από το «ΜΙΚΡΟ», ενώ από τον διάλογο προκύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού επικοινώνησε με τον Α.Σ., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «θα τα ρυθμίσει όλα εκείνος».

Επιπλέον, σε άλλη συνομιλία, ο κ. Μάνεσης, μιλώντας με άτομο που εμφανίζεται να γνωρίζει τον Α.Σ., τον ενημερώνει ότι τα άτομα που έκαναν τη φασαρία ήταν «φουσκωτοί» από τον Κορυδαλλό, διευκρινίζοντας ότι η φασαρία δεν έγινε στο κατάστημά του, αλλά στον δρόμο.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάνεσης είχε μιλήσει στη zougla.gr σχετικά με το επεισόδιο στο «ΜΙΚΡΟ». Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, επεσήμανε ότι τα πράγματα είχαν γίνει τελείως διαφορετικά. Συγκεκριμένα είχε υποστηρίξει ότι η τετραμελής παρέα προκάλεσε το επεισόδιο επειδή δεν επιθυμούσε να πληρώσει, ενώ είχε αρνηθεί ότι στο σημείο έσπευσαν «άνθρωποι της νύχτας». Παράλληλα, είχε εκφράσει φόβους για τη σωματική του ακεραιότητα, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες του επεισοδίου δεχόταν απειλές καθώς και ότι το μαγαζί του είχε γίνει «στόχος» των διωκτικών μηχανισμών.
Ωστόσο ο συσχετισμός της υποθεσης του επιχειρηματία με τη μεγάλη δικογραφία των “νονών” εγείρει αρκετά ερωτήματα.

Αφενός προκύπτει ότι ο κ. Μάνεσης δεν είπε όλη την… αλήθεια για το περιστατικό, καθώς ανάμεσα στους “θαμώνες” που συμμετείχαν στη συμπλοκή φέρεται -σύμφωνα με τη δικογραφία- να συμμετείχε και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.  Από την άλλη μεριά όμως από το υλικό της δικογραφίας και συγκεκριμένα από τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους της ΕΥΠ προκύπτει ότι η έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε στις 19 Απριλίου του 2011. Ως εκ τούτου μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και σημειώθηκε η συμπλοκή στο “ΜΙΚΡΟ”, οι διωκτικές Αρχές όφειλαν να είχαν διαπιστώσει το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί συχνάζουν μέλη της οργάνωσης, από τη στιγμή που στη διάθεσή τους είχαν και μερικές συνομιλίες. Οπότε προκαλούνται ερωτηματικά για τον λόγο που τα παιδιά του πρώην στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν να “διασκεδάζουν” σε ένα μαγαζί το οποίο είχε -όπως φαίνεται- “σταμπαριστεί” από την ΕΛ.ΑΣ.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.