Το Κατάρ θέλει και τον Αστέρα Βουλιαγμένης (video)




 
http://www.youtube.com/watch?v=vjrWJtCmD5Q
Σε συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με εταιρεία από το Κατάρ, την Qatari Diar Real Estate Investment Co, σχετικά με την απόκτηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, αναφέρεται το Bloomberg. Το πρακτορείο υποστηρίζει επίσης ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα.

Το Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι η εμπορική αξία της εταιρείας Αστήρ Παλλάς ΑΕ, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο και οι εκτάσεις που το πλαισιώνουν, εκτιμάται στα 285 εκατομμύρια ευρώ.

Το 85% της Αστήρ Παλλάς ΑΕ ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος από ΕΤΕ και ΤΑΙΠΕΔ προς τους υποψήφιους αγοραστές δημοσιοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την πώληση έκτασης 120.000 τετραγωνικών μέτρων, στην οποία περιλαμβάνονται τρία ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιδιωτικές παραλίες και 58 μπανγκαλόου.

Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης που ερωτήθηκαν για το θέμα από το Bloomberg αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αλλά επισημαίνεται ότι η Ελλάδα πρέπει να συγκεντρώσει 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ από την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας μέσα στο 2013.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.