Το come back του Κατάρ στο Ελληνικό




 

Της Μαρίνας Μάνη (capital.gr)

Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Francois Hollande, στο Μαξίμου έφτασε η ευχάριστη είδηση… από το Κατάρ. Αφορά την επανείσοδο του εμιράτου στην διαγωνιστική διαδικασία για το Ελληνικό, από την οποία είχε αποχωρήσει πριν από ένα μήνα επειδή –μεταξύ άλλων– δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για απευθείας διακρατική συμφωνία.

Χθες, αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπέγραψε τις σχετικές “ρήτρες εμπιστευτικότητας” που επικυρώνουν την εξέλιξη.

Η μυστική αποστολή Μηταράκη

Τις σχετικές συζητήσεις είχε αναλάβει όλο αυτό το διάστημα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης συνεπικουρούμενος από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο.

Εκτός από τη… μυστική επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Ντόχα μία εβδομάδα πριν από το επίσημο πρωθυπουργικό ταξίδι στο εμιράτο, ο κ. Μηταράκης βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους εκεί αξιωματούχους για να άρουν τις αντιρρήσεις και να επιστρέψουν στον διαγωνισμό.

Για να διευκολυνθούν οι συζητήσεις δε, ο Αντώνης Σαμαράς είχε χρίσει τον υφυπουργό του “εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης για τις συνομιλίες με το Κατάρ”.

Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο του 2013.

Ο εμίρης κρατά (και) την Οξυά

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν, επίσης, ότι οδεύει προς λύση και το πρόβλημα που έκανε τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ- Θανί να… ξανασκέφτεται την αγορά του συμπλέγματος νησίδων στο Ιόνιο, μεταξύ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει επένδυση με επίκεντρο το νησί Οξυά.

Το πρόβλημα αφορούσε την απόφαση του δασαρχείου Κεφαλονιάς να απαγορεύσει στον εμίρη να χτίσει τα οικοδομήματα σε σημείο που ήταν χαρακτηρισμένο ως δασικό.

Κατά τις ίδιες πηγές “το δασαρχείο κινήθηκε βάσει νόμων” και, άρα, το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί με “διόρθωση του νόμου” για την εν λόγω περίπτωση.

 

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.