Σπύρος Κούρτης: “ο Στέφος πολιτεύεται με πυροτεχνήματα & συνθηματολογίες”




kourths_lrΤους λόγους για τους οποίους απέσυρε τη στήριξή του από τη “Συμμαχία Πολιτών” του Νίκου Στέφου ανακοίνωσε την Τετάρτη 20/2/2013 σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος  Ν. Σμύρνης κ. Σπύρος Κούρτης. Ο κ. Κούρτης χαρακτήρισε “βιαστική” την ολιγόμηνη αυτή συνεργασία και δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει «λάθος» του.Κατηγόρησε επίσης το  Νίκο Στέφο ότι πολιτεύεται με “πυροτεχνήματα & συνθηματολογίες,  χωρίς σαφείς πολιτικές θέσεις και προτάσεις”, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Κούρτης, ο κ. Στέφος είπε ψέματα για τις προσλήψεις στο Δήμο μας μέσω ΜΚΟ και για αντιπολιτευτικούς λόγους κατηγόρησε  το Δήμο για τα όποια προβλήματα προέκυψαν, ενώ γνώριζε ότι μοναδικός υπεύθυνος ήταν το κράτος, το οποίο υποχρέωσε τους Δήμους στις συνεργασίες αυτές. Ο κ. Κούρτης ανέφερε τέλος ότι η διαρκής αγωνία του κ. Στέφου να πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ τον οδηγεί σε κινήσεις που αποβαίνουν εις βάρος του…
Τη Δευτέρα 18/2/2013 ο Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος  Ν. Σμύρνης, ιατρός & πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Σπύρος Κούρτης ανακοίνωσε επίσημα την άρση της στήριξής του στη δημοτική παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” και την επικείμενη ίδρυση του νέου «Ανεξάρτητου Δημοτικού Κινήματος Νέας Σμύρνης».
Την Τετάρτη 20/2/2013 το απόγευμα ο κ. Κούρτης παραχώρησε στο γραφείο του συνέντευξη τύπου, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της διαδυκτιακής τηλεόρασης  nstv.gr, της Εφημερίδας “Δημοσιογράφος” και  του neasmyrni.net.gr κατά τη διάρκεια της οποίας εξέθεσε λεπτομερώς τους λόγους της άρσης της στήριξής του στη “Συμμαχία Πολιτών”, ενώ μετά από σχετικές ερωτήσεις του nstv.gr διευκρίνισε ότι αποσύρει τη στήριξή  του από κάθε διαδικασία και κοινή δράση  που είχε με τη «Συμμαχία Πολιτών»,  όπως η μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Στέφος κατά του νυν Δημάρχου κ. Τζουλάκη, του τέως  Δημάρχου κ. Κουτελάκη και άλλων εμπλεκομένων, για τη μη είσπραξη των ενοικίων των Δημ. Κιν/φων, θέμα το οποίο έχει αναθέσει στο Νομικό του Σύμβουλο. Ο κ. Κούρτης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια «σκοτεινά σημεία» στη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Στέφος και δεν θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω στο θέμα, ενώ διευκρίνισε ότι θα σταματήσει να αρθρογραφεί και στις εφημερίδες «Επίκαιρα» και «Φωνή της Ν.Σμύρνης» οι οποίες στηρίζουν τον κ. Στέφο .
Ο κ. Κούρτης ανέφερε ως κυριότερους λόγους της άρσης της στήριξής του στον κ. Στέφο τα εξής: 
1.    Το γεγονός  ότι ο κ. Στέφος δεν τήρησε το κοινό πλαίσιο δράσης στο οποίο είχαν συμφωνήσει να πολιτευτούν μακριά από προσωπικές πολιτικές προτιμήσεις (αφού ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους) και ιδιαίτερα το γεγονός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κούρτης, ότι αντί για θέσεις και προτάσεις ο κ. Στέφος προτιμούσε να πολιτεύεται με  “πυροτεχνήματα και συνθηματολογίες”.
2.    Το θέμα των προσλήψεων στο Δήμο Ν. Σμύρνης μέσω ΜΚΟ, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κούρτη, ο κ. Στέφος δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί και να κατηγορήσει για αντιπολιτευτικούς λόγους το Δήμο για κάποια προβλήματα που προέκυψαν, ενώ ήταν εις γνώση του η αλήθεια ότι δηλαδή για τα προγράμματα αυτά ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη, αφού υλοποιούνται με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων Υπουργείων και επιβάλλονται στους Δήμους δια νόμου από τον Καλλικράτη.
3.    Τέλος, σημαντικό σημείο διαφωνίας που οδήγησε στη λύση της συνεργασίας των δύο ανδρών ήταν σύμφωνα με τον κ. Κούρτη η διαφορετική θέση τους στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, για την οποία ο κ. Στέφος φαίνεται να συντάσσεται με  τη λύση των ιδιωτικών εταιριών, όπως προτείνει και η ΝΔ στην οποία ανήκει, ενώ ο κ. Κούρτης υποστηρίζει ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο πρέπει να παραμείνει στα χέρια του Δήμου γιατί κρύβει πάρα πολλά έσοδα. Προανήγγειλε μάλιστα τη διοργάνωση ημερίδας με ομιλητή των πρ. Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Μαρκάτο, ο οποίος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει σπουδαία έρευνα του ΕΜΠ για τη διαχείριση απορριμμάτων και το πως μπορεί να γίνει παραγωγική και προσοδοφόρα για τους Δήμους.


«Είμαι καινούργιος στην πολιτική, εκλέχτηκα το 2010 για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος και συμμετείχα ως υποψήφιος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Έχω συγκεκριμένη άποψη για την πολιτική, πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει πολιτική αν δεν έχει σταθερές απόψεις και αν δεν μπορεί να μεταφράζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πολιτών σε προτάσεις και πολιτικές θέσεις. Θέλω να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις έτσι ώστε οι συμπολίτες μου να μπορούν να τις αξιολογήσουν, δεν συμφωνώ με τα πυροτεχνήματα και τη συνθηματολογία…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούρτης και στη συνέχεια τόνισε:
«Δυστυχώς σ’αυτά με το Νίκο Στέφο δεν μπορέσαμε να συμπλεύσουμε… Ο Νίκος Στέφος είναι σε μια διαρκή αγωνία να πάρει τη στήριξη της ΝΔ και αυτό τον οδηγεί σε κινήσεις που αποβαίνουν εις βάρος του.
Οι κοινωνίες έχουν υπερβεί τα παλαιά στερεότυπα, όλα τα παλιά ιδεολογήματα τα περί δεξιάς – αριστεράς πέθαναν, τα ξεπέρασαν παγκοσμίως όλοι οι άνθρωποι, δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με την ίδια παλαιοκομματική τακτική η οποία είναι αποτυχημένη. Αποσύρω κάθε στήριξη στο Νίκο Στέφο και του εύχομαι καλή επιτυχία σ’ ότι σχεδιάζει… η ζωή συνεχίζεται…» 
σχολίασε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Κούρτης.

Απαντώντας στη συνέχεια στην ερώτηση της εφημερίδας «Δημοσιογράφος» και του neasmyrni.net.gr  «Τους τελευταίους 15 μήνες αποσύρατε τη στήριξή σας από 2 παρατάξεις: από την παράταξη του κ. Κούπα με την οποία εκλεχτήκατε και στη συνέχεια από τη «Συμμαχία Πολιτών» του Νίκου Στέφου την οποία στηρίζατε. Εσείς μπορεί να είστε νέος στην πολιτική τα δύο αυτά πρόσωπα όμως είναι παλιά στη δημοτική πολιτική σκηνή και γνωρίζατε εκ των προτέρων τις πολιτικές τους θέσεις και την πορεία τους. Οπότε θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετα να σχολιάσει τις κινήσεις σας ως βιαστικές, ίσως και επιπόλαιες…» ο κ. Κούρτης ανέφερε:
«Μπορεί να είμαι στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. προέρχομαι όμως από τη ΝΔ και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κούπα επειδή ήταν αυτό που στήριζε τότε η ΝΔ. Ο κ. Κούπας είναι ένας τίμιος και ακέραιος πολιτικός, δεν μπορεί να του προσάψει κανείς τίποτα… Πολιτικά όμως δεν μπορούσε να διαχειριστεί κάποια πράγματα και στο εσωτερικό της παράταξης είχαν προκύψει πολλές διαφωνίες γι’ αυτό ανεξαρτητοποιήθηκα. Η ιστορία εξάλλου και το τι συνέβη μετά την αποχώρησή μου με δικαίωσε, αφού αποχώρησαν άλλα 2 στελέχη και η παράταξη ουσιαστικά έχει διαλυθεί…
Όσον αφορά τώρα τη συνεργασία μου με τον κ. Στέφο ίσως να ήταν λάθος μου, να βιάστηκα να συνεργαστώ μαζί του, έπρεπε να είχα εξετάσει κάποια πράγματα καλύτερα… εξάλλου δεν μπορούσα να προβλέψω ότι δεν θα τηρήσει αυτά που συμφωνήσαμε και ότι θα διαφωνήσουμε…
Αν ήθελα να έχω δική μου παράταξη ήταν εύκολο είχα στρωμένο το έδαφος αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη του κ. Κούπα, ενώ αργότερα με την υποψηφιότητά μου στις εθνικές εκλογές και τη συνεργασία μου με τους ΑΝ.ΕΛ.  είχα άλλο ένα στρωμένο έδαφος, προτίμησα όμως να πάω στρατιώτης  σε ίση βάση και σε κοινή πολιτική κατεύθυνση με τη «Συμμαχία Πολιτών».
Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος η επιλογή μου να συνεργαστώ με το Νίκο Στέφο και πιστεύω ότι ένας πολιτικός όταν έχει κάνει ένα λάθος πρέπει να το παραδέχεται, όχι για να παίρνει συγχωροχάρτι, αλλά για να αναπτύξει συνθήκες αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας με τους πολίτες…».
Σε επόμενη ερώτηση της εφημερίδας «Δημοσιογράφος» και του neasmyrni.net.gr  η οποία είχε ως εξής: «Ειπώθηκε ότι οι μετακινήσεις σας μεταξύ παρατάξεων και η ίδρυση νέας κίνησης, δεν έχουν πολιτικά κριτήρια, αλλά αποσκοπούν στην ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών σας. Εσείς τι απαντάτε;» ο κ. Κούρτης ανέφερε:
«Αυτή είναι η πιο εύκολη απάντηση! Όπως είναι γνωστό είμαι Μέλος της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης και Μέλος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είμαι εισηγητής σε 2 προσυνέδρια και θα είμαι εισηγητής και στο Κεντρικό Συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ., είμαι πολιτευτής στη Β’ Αθηνών και θα είμαι πάλι υποψήφιος Βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η προβολή μου από το κίνημα είναι τέτοια που να ικανοποιεί τις όποιες προσωπικές μου φιλοδοξίες…»

(neasmyrni.net.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.