Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ηλιούπολης: «Όλοι στην απεργία»
Στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Ηλιούπολης και καλεί, με ανακοίνωσή του, σε γενική συμμετοχή και σε κοινή δράση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πάνω σε ενιαία αιτήματα. Στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Ηλιούπολης και καλεί, με ανακοίνωσή του, σε γενική συμμετοχή και σε κοινή δράση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πάνω σε ενιαία αιτήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:
«Η τρομοκρατία, η καταστολή από την κυβέρνηση, που δυναμώνει, φανερώνει την ανησυχία της μπροστά στην οργανωμένη ταξικά προσανατολισμένη πάλη των εργατών. Φανερώνει την αδυναμία τους να σταματήσουν το καινούργιο που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει. Εμείς έχουμε το δίκιο, έχουμε και τη δύναμη. Είναι καιρός να τη χρησιμοποιήσουμε. Δύναμή μας είναι η ενωμένη ταξική οργάνωση, πάλη. Το κοινό μέτωπο και η ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβέρνηση και πλουτοκρατία. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, ενισχύουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο επιθετικό απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις (48%) της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, ο νέος νόμος “για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης”, τα νέα οργανογράμματα των Δημόσιων υπηρεσιών και των Υπουργείων, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 40.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι Συλογικές Συμβάσεις Εργασίας (σ.σ. ΣΣΕ) αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας, αφορούν το ύψος των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κατάργηση των ΣΣΕ στον Ιδιωτικό τομέα θα επιφέρει άμεσα νέα μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων εξάλλου όλα τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ενιαίο χαρακτήρα.

Η κατάργηση των ΣΣΕ στον Ιδιωτικό τομέα θα επιφέρει άμεσα νέα μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων εξάλλου όλα τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Η κατάργηση των ΣΣΕ, ο καθορισμός με νόμο του κατώτερου μισθού, θα φέρει νέο νόμο, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που θα συμπιέσει παραπέρα τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων. Μας πηγαίνουν όλους στα 400 ευρώ κατι που θα επιφέρει αντίστοιχη κατάργηση στα εργασιακά δικαιώματα που συνδέονται όχι μόνο με το μισθό, αλλά με την ίδια τη ζωή μας (κατάργηση επιδομάτων, παροχών υγείας και ασφάλισης, ωράρια, άδειες κ.α.) και θα οδηγήσει στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Ήδη σε πολλούς Δήμους και δημόσια σχολεία έχουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις μέσω ΜΚΟ κ.α. Εξάλλου αυτό είναι ήδη ο κανόνας στο Δημόσιο τομέα σε πολλές χώρες της Ε.Ε.
Μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ώστε εύκολα να μας τσακίζουν κάτι που θα κάνει τη ζωή των παιδιών μας κόλαση. Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας και τους μαθητές μας σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα μας αφορά. Σχεδόν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουμε στην οικογένειά μας ένα παιδί που δουλεύει στον Ιδιωτικό τομέα ή είναι άνεργο.

Ζητάμε:
• Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
• Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
• Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.
• Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο (ν. 4024).
• Όχι στο σφαγιασμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, όχι στην αξιολόγηση, στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις
• Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία-υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες
• Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!».

(neatisilioupolis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.