Σκεφτόμαστε «καθαρά» – συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια για μια καθαρή και βιώσιμη πόλη




Δελτίο τύπου:
Η καθαριότητα, η προστασία της δημόσιας υγείας και της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων, η διαφύλαξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του τόπου μας, αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.
Όλοι θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καθαρό και νοικοκυρεμένο περιβάλλον, αντάξιο της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, αλλά και των προσδοκιών μας.

Η προσπάθειά αυτή αποτελεί θεμελιώδες καθήκον της Δημοτικής Αρχής, αλλά και υπόθεση κάθε πολίτη. Η Καθαριότητα της πόλης, είναι υπόθεση όλων μας.

Χάρη στην ενεργό συμμετοχή σας, η Βάρη, η Βούλα και η Βουλιαγμένη είναι σήμερα ανάμεσα στις καθαρότερες πόλεις της Αττικής. Όμως, μπορούμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα.

Είναι απαραίτητη η περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από αυτήν την υπόθεση, ιδιαίτερα στη σημερινή χρονική συγκυρία, όπου η οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και της Αυτοδιοίκησης, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των δημοτικών υπηρεσιών.

Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους, οι περιορισμοί στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού από τους Δήμους για την κάλυψη αναγκών στον τομέα της καθαριότητας, κάνουν την καθημερινή μας προσπάθεια να κρατήσουμε το προάστιο μας καθαρό ακόμη πιο δύσκολη. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων μεταξύ του υφιστάμενου προσωπικού, αποδυναμώνουν περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της αρμόδιας υπηρεσίας.

Παρά τις δυσκολίες, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και όλοι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, καταβάλουν καθημερινά τεράστιες προσπάθειες, με σκοπό να διατηρηθεί η πόλη καθαρή. Όμως, οι ελλείψεις παραμένουν σημαντικές, σε σχέση με τις ανάγκες μας και τις υψηλές προδιαγραφές που έχουμε θέσει.

Γι’ αυτό, ζητάμε ξανά τη βοήθεια όλων στο έργο της καθαρότητας, υπενθυμίζοντας μια σειρά από βασικούς και εύκολους κανόνες, που αν εφαρμοστούν από τον καθένα ξεχωριστά, θα πετύχουμε το στόχο μας:

Συσκευάζουμε τα σκουπίδια σε γερές σακούλες, οι οποίες πρέπει να δένονται καλά και να τοποθετούνται πάντα εντός των κάδων απορριμμάτων, κατά τις βραδινές ώρες.
Ρίχνουμε όλα τα άχρηστα μικροαντικείμενα στα ειδικά δοχεία απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους.
Συμμετέχουμε ενεργά στην ανακύκλωση, ξεχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (γυαλί, αλουμίνιο, χάρτινες συσκευασίες κτλ) και εναποθέτοντάς τα στους ειδικούς κάδους.
Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε μικρότερες συσκευασίες, με στόχο να συμβάλουμε στη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων. Όπου είναι δυνατόν, προτιμάμε προϊόντα με ανακυκλώσιμες συσκευασίες και υλικά.
Δεν εγκαταλείπουμε ογκώδη αντικείμενα ή υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης και κλάδευσης στους δρόμους και σε λοιπούς κοινόχρηστους χώρους. Για τα απορρίμματα αυτά, οι δημότες θα πρέπει να απευθύνονται στο Δήμο, είτε μέσω της Γραμμής Δημότη τηλ. 213 2020150-151 είτε τηλεφωνώντας απευθείας στη Διεύθυνση Καθαριότητας τηλ. 213 2020736 Σε συνεννόηση με τον αρμόδιο επόπτη, θα καθορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία και τρόπος αποκομιδής, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στην καθαριότητα και την εικόνα της πόλης.

Για να διατηρήσουμε την καθαρή την πόλη και τις γειτονιές όπου ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, χρειάζεται υπεύθυνη στάση και ενεργός συμμετοχή από όλους.

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, «καθαρά». Ας βοηθήσουμε να παραμείνει ο Δήμος μας πρότυπο σε θέματα καθαριότητας. Ας γίνουμε όλοι σύμμαχοι στην προσπάθεια να προστατέψουμε το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.