ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί που μαχαίρωσαν τον μαθητή στο Π.Φάληρο ήταν φασίστες




Έχουν περάσει 8 ημέρες από την στιγμή που μαθητής της Β Λυκείου έπεφτε τραυματισμένος έξω από το σχολείο του από αγνώστους. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η επίθεση αυτή έγινε από ακροδεξιούς.
Ζητεί μάλιστα την άμεση αντίδραση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Το θέμα είχε καλύψει δημοσιογραφικά το Newsit την ημέρα που συνέβη. Μάλιστα, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είχε πει ότι το περιστατικό είχε γίνει για τα μάτια μιας κοπέλας. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής ήταν κατηγορηματικοί: ο νεαρός πρόσφατα είχε καταφερθεί εναντίον της Χρυσής Αυγής και η επίθεση εναντίον του ήταν πράξη αντεκδίκησης από άλλους μαθητές που πρόσκεινται στην Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: την περασμένη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ενώ οι μαθητές έμπαιναν στο 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, δύο άτομα επιτέθηκαν με μαχαίρι σε μαθητή της Β΄ Λυκείου, τραυματίζοντάς τον. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Λίγες ημέρες πριν τα ίδια άτομα φέρονται να είχαν προκαλέσει έξω από το χώρο του σχολείου μαθητές με φασιστικά συνθήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει το συμβάν με προηγούμενα περιστατικά βίας που συνδέονται με ακροδεξιά και εθνικιστικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 8.15 το πρωί έξω από το 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, δυο άτομα μαχαίρωσαν στο πρόσωπο έναν μαθητή της Β’ Λυκείου λίγο πριν μπει μέσα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Τις προηγούμενες μέρες τα ίδια άτομα είχαν προκαλέσει έξω απ το χώρο του σχολείου μαθητές με φασιστικά συνθήματα.
Αυτό έρχεται σε συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες στην περιοχή μας και της επίθεσης ενός ρακοσυλλέκτη μετανάστη στην Αχιλλέως πριν από 3 μήνες.
Επειδή τα παιδιά μας δεν πρέπει να μάθουν να ζουν με το φόβο και την ανασφάλεια και επειδή πιστεύουμε πως αξίζει ν απολαμβάνουν την ελευθερία και την ισότητα, καταγγέλλουμε τέτοιες φασιστικές ενέργειες, σα δολοφονικές και καλούμε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη και τη Δημοτική αρχή Π. Φαλήρου να ξεσκεπάσει τους ενόχους, να προστατεύσει τους Δημότες και να πάρει τα μέτρα της κατά του φασισμού.
Καλούμε τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και όλους τους συλλογικούς φορείς της πόλης να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε φαινόμενο φασιστικής τρομοκρατικής βίας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην απαραίτητη κοινή αντιφασιστική δράση.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και ελεύθερο κόσμο, χωρίς βία τρομοκρατία και ρατσισμό.

(newsit.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.