Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το Μουσικό Σχολείο Aλίμου




         
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου στην συνεδρίαση του την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2013, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: «Το Δ.Σ. του Δήμου Αλίμου διαμαρτύρεται εντονότατα για την εφαρμοζόμενη πολιτική στην εκπαίδευση, όπου η κυβέρνηση επικαλούμενη το μνημόνιο δεν επιτρέπει προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. 
Την ίδια στιγμή που στοιβάζει μέχρι 30 μαθητές ανά αίθουσα διδασκαλίας, αφήνει πολλές από τις αίθουσες αυτές χωρίς δασκάλους.
Την ίδια στιγμή που ζητά αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και απολύσεις, ξεχνά προκλητικά την δική της αξιολόγηση.
Την ίδια περίοδο όπου η πατρίδα μας πλήττεται από την κρίση στην οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά πρωτίστως από την κρίση της κοινωνίας στο επίπεδο των θεσμών, των αξιών και της παιδείας, η κυβέρνηση πράττει το αδιανόητο.
Αντίθετα δηλ. από ότι θα όφειλε, αποστρέφει το βλέμμα της από την εκπαίδευση και με τρόπο ιδιαίτερα προκλητικό και σκανδαλώδη στερεί από τους μαθητές τους δασκάλους τους.
        Ιδιαίτερα στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, το οποίο αποτελεί επένδυση πολιτισμού τόσο για την πόλη μας όσο και για τους υπόλοιπους 15 Δήμους που στέλνουν μαθητές στο σχολείο αυτό, προέκυψαν για το τρέχον σχολικό έτος κενά 400 περίπου ωρών διδασκαλίας ανά εβδομάδα. Κυρίως σε ώρες ωρομισθίων καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων, τους οποίους το σχολείο είναι υποχρεωμένο να προσλαμβάνει από την ελεύθερη αγορά εργασίας.
Έναντι αυτού το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε, μόλις τον Ιανουάριο του 2013, την κάλυψη μόλις 20 ωρών, δηλ. του ενός εικοστού των αναγκών του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου. Ακυρώνοντας έτσι τον λόγο της ύπαρξής του και τον σκοπό της φοίτησης των 400 περίπου μαθητών που επελέγησαν σε αυτό μετά από ειδικές δοκιμασίες. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τα υπόλοιπα μουσικά σχολεία.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σχολεία της χώρας που στερούνται μέχρι σήμερα καθηγητών, ακόμα και βασικών ειδικοτήτων (φιλόλογοι, μαθηματικοί) ή δασκάλων, πράγμα ακόμα χειρότερο.
Ελλείψεις που δυστυχώς καλύπτουν τα ΜΜΕ με την εκωφαντική σιωπή τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, αν και ανέχτηκε πολλές από τις περικοπές των δικών της εσόδων, εκπροσωπώντας όμως τα συμφέροντα της κοινωνίας μας, που προσβλέπει στην εκπαίδευση προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο, δεν μπορεί να ανεχθεί την παραμικρή περικοπή από την μόρφωση των παιδιών μας.
 Για τούτο καλούμε όλους τους Δήμους της χώρας, να υψώσουμε και να ενώσουμε τις φωνές της έντονης διαμαρτυρίας μας και του αγώνα, απέναντι σε τούτες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
Ζητάμε από την ΚΕΔΕ και τις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων, να εκφράσουν την συλλογική μας βούληση και να αναδείξουν με τη σειρά τους το θέμα. Ειδάλλως του χρόνου τα πράγματα θα είναι χειρότερα.
 Ζητάμε από τα ΜΜΕ, να ενημερώσουν επιτέλους την κοινή γνώμη και να αναδείξουν το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όπως αρμόζει.
Απευθυνόμαστε τέλος σε όλους τους ελεύθερους πολίτες της πόλης μας και της χώρας, τους ενημερώνουμε και τους ζητάμε να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν στους αγώνες για να μην στερηθούν επιτέλους τα παιδιά μας, την εκπαίδευση που τους αξίζει».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.