“Προσηλυτισμός στο Βουδισμό από το σύλλογο γονέων του 3ου Δημοτικού Βούλας”




Ωσαννά – Νανά Καραγιάν
Δημοτική Σύμβουλος
Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής.

Παίρνω αφορμή από την αναδημοσίευση που διάβασα στο notiareport αναφορικά με όσα γράφει αναγνώστης στο Tromaktiko.blogspot.gr και θέμα “Προσηλυτισμός στο Βουδισμό από το σύλλογο γονέων του 3ου Δημοτικού Βούλας” εντάσσοντας απογευματινές δραστηριότητες για μαθητές και γονείς yoga, πολεμικές τέχνες, διαλογισμό, χορούς, κα.

Θα μεταφέρω τα περιστατικά έτσι όπως εγώ τα έζησα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου διεξήχθη συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, της οποίας είμαι μέλος.

Ο σύλλογος γονέων με αίτημά του, ζητούσε από την επιτροπή να της διατεθούν χώροι του 3ου Δημοτικού (ενώ είχαν αρχίσει ήδη κάποιες δραστηριότητες χωρίς απόφαση), κατά τις απογευματινές ώρες για να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες για τους μαθητές αλλά και για τις ΜΗΤΕΡΕΣ.

Στις έντονες αντιδράσεις μου στις πέντε ώρες που διήρκεσε η συνεδρίαση:

α). ότι ο χώρος του σχολείου δεν προσφέρεται για κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες, τις οποίες η κάθε μητέρα είναι ελεύθερη να παρακολουθεί και να συμμετέχει οπουδήποτε αλλού αλλά όχι στο χώρο του σχολείου και

β) η αντίδραση στις προσπάθειες 4-5 γονέων να μετατρέψουν το χώρο του σχολείου σε χώρο εμπορικής δρατηριότητας με θύματα εκατοντάδες παιδιά αλλά και γονείς που δε συμφωνούσαν μαζί τους, προσκαλλώντας τους γονείς με επιστολή να δηλώσουν συμμετοχή στις εξωσχολικές δραστηριότητες με υπέρογκα ποσά ως αντίτιμο, δέχθηκα αήθη φραστική επίθεση από 2-3 εκ των γονέων του συλλόγου που παρευρίσκονταν με εκφράσεις του τύπου “σε ποια εποχή ζείτε κυρία μου;”.

Απάντησα λοιπόν ότι εγώ ζω στην εποχή που κάποια παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία διότι δεν έχουν να φάνε μια τυρόπιτα. Επίσης ότι και εμείς έχουμε περάσει από συλλόγους γονέων, αλλά το μόνο που κάναμε ήταν αγώνας για να βοηθήσουμε τα παιδιά, το σχολείο και τους δασκάλους και καθηγητές σε ό,τι πρόβλημα αντιμετώπιζαν και όχι μετατρέποντας τα σχολεία σε μαγαζάκια για επιτήδειους και εκμετάλλευση των παιδιών μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Και δη με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι λίγοι ευτυχώς για εμάς άνθρωποι αγνοώντας την κρίσιμη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, η οποία τείνει να οδηγηθεί σε μία γενικότερη κρίση αξιών και ηθών, προσπαθούν να δημιουργήσουν μία επίπλαστη πραγματικότητα στηριζόμενοι σε σαθρές βάσεις. Όταν αυτό το θέλουν για τον εαυτό τους δεν τους το απαγορεύει κανείς, όταν όμως οι άστοχες ενέργειές τους έχουν αποδέκτη τα παιδιά, τότε πρέπει ο καθένας μας να αντισταθεί και να το εμποδίσει. Ένα-δύο άτομα από την επιτροπή αποχώρησαν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι έντονα.

Κατόπιν σε συνάντηση που έγινε με το Δήμαρχο και όλους τους αρμόδιους για θέματα παιδείας ενημέρωσα αναλυτικά για τα συμβάντα στο Δ.Σ. Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις για το θέμα και αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτό το αίτημα και αυστηρά οι χώροι των σχολείων θα δίδονται μόνο για εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών όταν προσφέρονται εθελοντικά, και αυστηρώς όχι για καμία δραστηριότητα του συλλόγου που αφορά μητέρες και ενηλίκους.

Σημειωτέον ότι στις σχολικές επιτροπές οι κρατικοί πόροι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Για το θέμα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το το χώρο της εκκλησίας.

Πρέπει να αναφέρω ότι στη σχολική επιτροπή εκτός από τα αιρετά μέλη, δημοτικούς συμβούλους και γονείς, συμμετείχε και η διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά τουναντίον προσπάθησε πολλές φορές να με συνετίσει με έντονο τρόπο. Στοιχεία για όσα σας αναφέρω παραπάνω έχω στα χέρια μου για κάθε ενδιαφερόμενο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.