Πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στους πολίτες της τρίτης ηλικίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά ξεκινά πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στους πολίτες της τρίτης ηλικίας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας και όσοι πολίτες – δημότες μας είναι από 58 ετών και άνω.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Δωρεάν Οδοντοστοματολογική Εξέταση από εθελοντή οδοντίατρο, καθώς και ατομική συμβουλευτική για τα προβλήματα στοματικής υγείας που αντιμετωπίζει ο κάθε ηλικιωμένος ξεχωριστά. Παράλληλα, θα γίνεται ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα του στόματος αυτής της ηλικίας, θα δοθούν γενικές και εξειδικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής.
Η ομάδα πλαισιώνεται από ειδικευμένο οδοντίατρο στη στοματολογία για την ανίχνευση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και άλλων νοσογόνων καταστάσεων.
Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των ηλικιωμένων με απώτερο στόχο την καταγραφή των προβλημάτων της στοματικής τους υγείας, τη σωστή ενημέρωσή τους για τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός ξεχωριστά, καθώς και τη ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία της πρόληψης της υγείας.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στα τηλ: 2109961973 (8:00-14:00μμ).
Θα ενημερωθείτε από την υπηρεσία για τον χώρο και την ημέρα της εξέτασης.
ΕΝΑΡΞΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 – ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.