Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Αργυρούπολης πάει Πάρνηθα




«Το πρόγραμμά μας θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στην Πλατεία Βάρναλη στις 8.30πμ και αναχώρηση στις 9.00, με τα αυτοκίνητά μας. Σε 45 περίπου λεπτά θα είμαστε στο παρκινγκ του τελεφερίκ και εκεί θα είναι και το τελικό ραντεβού μας για όποιον δε μπορεί να έρθει στην Αργυρούπολη. Στις 10.15 θα ξεκινήσει η πεζοπορία με αρχικό προορισμό το καταφύγιο στο Φλαμπούρι στα 1158 μέτρα υψόμετρο με πιθανή ώρα άφιξης μετά από 2 1/2 ώρες. Εκεί θα κάνουμε στάση για καφέ, φαγητό ….κ.ά (το καταφύγιο είναι πλήρως εξοπλισμένο και έχει επίσης εστιατόριο με κουζίνα σε χαμηλές τιμές).

Στη συνέχεια για τους ακούραστους, όσο η ομάδα θα ξεκουράζεται με θέα το αναμμένο τζάκι του καταφυγίου, και αν ο καιρός το επιτρέψει, θα πάμε να γεμίσουμε τα μπουκάλια μας με νερό σε μία από τις ψηλότερες πηγές της Ελλάδας, φυσικά με το καθαρότερο νερό, την αρχαία πηγή Σκίπιζα. Η κάθοδος για επιστροφή, θα ξεκινήσει περίπου στις 4.30μμ, θα γίνει πιθανά με το τελεφερίκ, (το οποίο είναι δωρεάν) και πιθανή ώρα επιστροφής στην Αργυρούπολη θα είναι γύρω στις 7.00μμ.

Επειδή στην Πάρνηθα το κλίμα της περιοχής διαφέρει αισθητά από το αντίστοιχο της Αττικής επιβάλλονται ζεστά ρούχα και αντίστοιχα παπούτσια. Βέβαια αν τα μονοπάτια είναι χιονισμένα είναι δύσκολη και ίσως επικίνδυνη η διάβασή τους και τότε θα ανέβουμε με το τελεφερίκ και θα περπατήσουμε με ασφάλεια στους χωμάτινους δρόμους που υπάρχουν μέσα στον εθνικό δρυμό.

Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την αναστάτωση πριν την αναχώρηση θα παρακαλούσα όποιος δηλώνει συμμετοχή να γράφει και αν υπάρχουν κενές θέσεις στο αυτοκίνητό του και πόσες, και όλα αυτά αν δεν ανταποκριθεί θετικά το πούλμαν του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που πιθανά θα μας μεταφέρει δωρεάν.

Μείνετε συντονισμένοι για τα νεώτερα.»

facebook

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.