“Ναρκοπέδιο” η Ευώνυμος για τον δήμαρχο Ηλιούπολης (video)




"Φλέβα χρυσού" φαίνεται πως κτύπησαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου με την υπόθεση της "Ευώνυμος" της κλειστής πλέον δημοτικής επιχείρησης που εκτός των άλλων διαχειριζόταν τα αναψυκτήρια και το νεκροταφείο του δήμου. Όσο περνά ο καιρός, όλο και νέα περιστατικά κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας έρχονται στο φως με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να έχει μεταβληθεί σε ένα είδος "πολιτικού σάκου του μποξ" που "γρονθοκοπούν" ο ένας μετά τον άλλο, όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (και όχι μόνο).
“Φλέβα χρυσού” φαίνεται πως κτύπησαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου με την υπόθεση της “Ευώνυμος” της κλειστής πλέον δημοτικής επιχείρησης που εκτός των άλλων διαχειριζόταν τα αναψυκτήρια και το νεκροταφείο του δήμου.

Όσο περνά ο καιρός, όλο και νέα περιστατικά κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας έρχονται στο φως με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να έχει μεταβληθεί σε ένα είδος “πολιτικού σάκου του μποξ” που “γρονθοκοπούν” ο ένας μετά τον άλλο, όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (και όχι μόνο).

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Αναγνώστου δείχνει να πρωτοστατεί σε αποκαλύψεις και δημόσιες καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στα δημοτικά αναψυκτήρια και στο δημοτικό κοιμητήριο. Μάλιστα ο κ. Αναγνώστου δεν παραλείπει να τονίσει τα αποτελέσματα της απόφασης του κ. Βαλασόπουλου να βάλει "λουκέτο" στην Ευώνυμος ΑΕ, ενέργεια που εκτός των άλλων είχε σαν "συνέπεια, να μείνουν αναξιοποίητα τεράστια περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, τα αναψυκτήρια και το κυλικείο του Δημοτικού Νεκροταφείου, ζημιώνοντας έτσι το Δήμο με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αποστερώντας την εργασία σε τουλάχιστον 60 υπαλλήλους".

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Αναγνώστου δείχνει να πρωτοστατεί σε αποκαλύψεις και δημόσιες καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στα δημοτικά αναψυκτήρια και στο δημοτικό κοιμητήριο. Μάλιστα ο κ. Αναγνώστου δεν παραλείπει να τονίσει τα αποτελέσματα της απόφασης του κ. Βαλασόπουλου να βάλει “λουκέτο” στην Ευώνυμος ΑΕ, ενέργεια που εκτός των άλλων είχε σαν “συνέπεια, να μείνουν αναξιοποίητα τεράστια περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, τα αναψυκτήρια και το κυλικείο του Δημοτικού Νεκροταφείου, ζημιώνοντας έτσι το Δήμο με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αποστερώντας την εργασία σε τουλάχιστον 60 υπαλλήλους”.

Τις βαρύτατες ευθύνες της δημοτικής αρχής Βαλασόπουλου για το κλείσιμο και την απαξίωση των αναψυκτηρίων, έχει αναδείξει ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα) Ηλιούπολης Δημήτρης Πανταζόπουλος, ο οποίος με παρέμβασή του ("Δημοτικά αναψυκτήρια: Ο δήμος πληρώνει τις εμμονές του κ. Βαλασόπουλου") σημειώνει ότι ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος επέλεξε να κλείσει την δημοτική επιχείρηση «Ευώνυμος»  επιφέροντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα αναψυκτήρια, στον πολιτισμό και την ανάπτυξη της πόλης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση πρόκρινε άλλες λύσεις που προάσπιζαν τα συμφέροντα του δήμου.

Τις βαρύτατες ευθύνες της δημοτικής αρχής Βαλασόπουλου για το κλείσιμο και την απαξίωση των αναψυκτηρίων, έχει αναδείξει ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα) Ηλιούπολης Δημήτρης Πανταζόπουλος, ο οποίος με παρέμβασή του (Δημοτικά αναψυκτήρια: Ο δήμος πληρώνει τις εμμονές του κ. Βαλασόπουλου”) σημειώνει ότι ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος επέλεξε να κλείσει την δημοτική επιχείρηση «Ευώνυμος»  επιφέροντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα αναψυκτήρια, στον πολιτισμό και την ανάπτυξη της πόλης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση πρόκρινε άλλες λύσεις που προάσπιζαν τα συμφέροντα του δήμου.

Στον αντίποδα όσων έχει πράξει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, βιώσιμη λύση για την «ΕΥΩΝΥΜΟΣ» Α.Ε. προτείνει και η «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη», δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη,  την στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι της κλειστής δημοτικής επιχείρησης παραμένουν στον αέρα και ήδη πως έχουμε γράψει έσκασαν τα πρώτα πρόστιμα της Εφορίας για το νεκροταφείο.

Στον αντίποδα όσων έχει πράξει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, βιώσιμη λύση για την «ΕΥΩΝΥΜΟΣ» Α.Ε. προτείνει και η «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη», δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη,  την στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι της κλειστής δημοτικής επιχείρησης παραμένουν στον αέρα και ήδη πως έχουμε γράψει έσκασαν τα πρώτα πρόστιμα της Εφορίας για το νεκροταφείο.  Ο κ. Κοκοτίνης έχει κάνει λόγο (βλ. "Στο δόκανο της Εφορίας ο δήμος")  για απαράδεκτες επιλογές του δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου, σχετικά με την δημοτική επιχείρηση «ΕΥΩΝΥΜΟΣ» Α.Ε.

Ο κ. Κοκοτίνης έχει κάνει λόγο (βλ. Στο δόκανο της Εφορίας ο δήμος) για απαράδεκτες επιλογές του δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου, σχετικά με την δημοτική επιχείρηση «ΕΥΩΝΥΜΟΣ» Α.Ε.
Σε αυτούς που βάλλουν κατά του Βασίλη Βαλασόπουλου για το κλείσιμο της Ευώνυνος ΑΕ ήλθε να προστεθεί και ο έγκριτος νομικός Κώστας Λύτρας, μια διόλου τυχαία προσωπικότητα για τα δημόσια πράγματα της πόλης, αφού πέραν του δεδομένου επιστημονικού του κύρους, είναι πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης και επί σειρά ετών σημαίνων στέλεχος των διοικήσεων Θεόδωρου Γεωργάκη.
Στην απολύτως εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του (βλ.“Η Ευώνυμος μπορεί να σας καθίσει στο σκαμνί”) ο κ. Λύτρας επισημαίνει τα τραγικά λάθη της Δημοτικής Αρχής, και τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν όσοι υπερψήφισαν το κλείσιμο της επιχείρησης. Μάλιστα ο κ. Λύτρας προειδοποιεί για τον κίνδυνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης να αντιμετωπίσουν στο μέλλον διοικητικές, αστικές και ποινικές ευθύνες.

“Μαύρο χρήμα” για… άσπρα μνήματα

Πάντως αυτή τη περίοδο κυριαρχούν οι αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό νεκροταφείο. Ήδη έχουν καταλογιστεί τα πρώτα πρόστιμα, ενώ όπως έχουν γράψει τα "ΝΕΑ της Ηλιούπολης" (βλ. "Μαύρο χρήμα" για… άσπρα μνήματα)  στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηλιούπολης υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα συμφερόντων που κερδοσκοπεί (αφορολόγητα μάλιστα) εκμεταλλευόμενη τον πόνο και τις λατρευτικές ανάγκες των συμπολιτών μας.   Πρώτα απ’ όλα είναι το περίφημο «άναμμα των καντηλιών» , μια επιχείρηση με ετήσιο τζίρο σε «μαύρα» (αφορολόγητα) χρήματα που εκτιμάται στα 170.000 με 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας συμπολίτης μας πληρώνει (χωρίς απόδειξη) 35 ευρώ τον μήνα για τη φροντίδα ενός μνήματος. Δηλαδή καθαρισμό και άναμμα καντηλιών. Το ζήτημα είναι που πληρώνει; Τυπικώς και επισήμως… πουθενά! Και αυτό γιατί από την στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος Ηλιούπολης ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος καταργήθηκε η δημοτική επιχείρηση που έκανε αυτή τη δουλειά, εκδίδοντας μάλιστα αποδείξεις. Έκτοτε τυπικά ουδείς, είτε ο δήμος είτε κάποιος ιδιώτης έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Πάντως αυτή τη περίοδο κυριαρχούν οι αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό νεκροταφείο. Ήδη έχουν καταλογιστεί τα πρώτα πρόστιμα, ενώ όπως έχουν γράψει τα “ΝΕΑ της Ηλιούπολης” (βλ. “Μαύρο χρήμα” για… άσπρα μνήματα)  στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηλιούπολης υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα συμφερόντων που κερδοσκοπεί (αφορολόγητα μάλιστα) εκμεταλλευόμενη τον πόνο και τις λατρευτικές ανάγκες των συμπολιτών μας.
Πρώτα απ’ όλα είναι το περίφημο «άναμμα των καντηλιών» , μια επιχείρηση με ετήσιο τζίρο σε «μαύρα» (αφορολόγητα) χρήματα που εκτιμάται στα 170.000 με 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας συμπολίτης μας πληρώνει (χωρίς απόδειξη) 35 ευρώ τον μήνα για τη φροντίδα ενός μνήματος. Δηλαδή καθαρισμό και άναμμα καντηλιών. Το ζήτημα είναι που πληρώνει; Τυπικώς και επισήμως… πουθενά! Και αυτό γιατί από την στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος Ηλιούπολης ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος καταργήθηκε η δημοτική επιχείρηση που έκανε αυτή τη δουλειά, εκδίδοντας μάλιστα αποδείξεις. Έκτοτε τυπικά ουδείς, είτε ο δήμος είτε κάποιος ιδιώτης έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στο δημοτικό νεκροταφείο έχει κάνει στην εφημερίδα "Νότια Προάστια" ο ιερατικός προϊστάμενος της Αγίας Μαρίνας, ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου ο οποίος εγκάλεσε τον δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο για το θέμα της διαχείρισης του παγκαριού του ιερού ναού του νεκροταφείου. Όπως λέει ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου το παγκάρι του κοιμητηρίου πρέπει να έχει τουλάχιστον δεκαπλάσια έσοδα από των άλλων Ναών και με βάση τον Νόμο 590/77 η διαχείρισή του πρέπει να ελέγχεται από δημόσιο φορέα την Επιτροπή κοσμητείας του κοιμητηρίου.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στο δημοτικό νεκροταφείο έχει κάνει στην εφημερίδα “Νότια Προάστια” ο ιερατικός προϊστάμενος της Αγίας Μαρίνας, ο πατέραςΣεραφείμ Δημητρίου ο οποίος εγκάλεσε τον δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο για το θέμα της διαχείρισης του παγκαριού του ιερού ναού του νεκροταφείου. Όπως λέει ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου το παγκάρι του κοιμητηρίου πρέπει να έχει τουλάχιστον δεκαπλάσια έσοδα από των άλλων Ναών και με βάση τον Νόμο 590/77 η διαχείρισή του πρέπει να ελέγχεται από δημόσιο φορέα την Επιτροπή κοσμητείας του κοιμητηρίου. Η κοσμητεία προεδρεύετε από κληρικό, έχει μέλη δημοτικούς συμβούλους, ή υπαλλήλους και έναν εκκλησιαστικό σύμβουλο, ο οποίος διορίζεται από τον Επίσκοπο της περιοχής με σκοπό να διαχειρίζεται τα έσοδα του παγκαριού. Ο Κανονισμός ορίζει ότι με τα έσοδα από το παγκάρι καλύπτονται τα έξοδα πληρωμής του ψάλτη, του νεωκόρου η συντήρηση του ναού και ότι μένει πρέπει να πηγαίνει στα φιλανθρωπικά ιδρύματα του δήμου. Αν ένας δήμος δεν έχει φιλανθρωπικά ιδρύματα, τότε ο Νόμος ορίζει ότι τα χρήματα πηγαίνουν στην Αρχιεπισκοπή για να δοθούν πάλι σε ιδρύματα.
Όπως λέει ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου όταν έθεσε το θέμα στον δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο εκείνος του απάντησε: Τι λες να σου δώσω το παγκάρι και πως θα κάνω εγώ τις δουλειές του κοιμητηρίου;”...
Όταν ο ιερέας του αντέτεινε ότι ο Νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Νότια Προάστια” έκανε μια αξιοπρόσεκτη αποκάλυψη, λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Πάνε κάποιοι από το δήμο ανοίγουν το παγκάρι και ούτε ξέρουμε που πάνε αυτά τα χρήματα και ενώ δεν έχουμε νεωκόρο, οι υπάλληλοι μπερδεύουν τον ρόλο τους. Οι δήμαρχοι παρανομούν αφού στους περισσότερους δήμους δεν συνιστούν επιτροπές”…

Η απάντηση Γιάννη Αναγνώστου 

Ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Δημοτική Κίνηση” και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Αναγνώστου, δεν άφησε αναπάντητα τα όσα υποστήριξε ο κ. Βαλασόπουλος, αντιδρώντας στις καταγγελίες που έκανε ο πρώτος στην εκπομπή “Ιστός της Αράχνης” στην τηλεόραση του EXTRA. Η ανακοίνωση του Γ. Αναγνώστου έχει ως ακολούθως:“Έντρομος και σε πλήρη σύγχυση, ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος εξακολουθεί να “πετάει την μπάλα στην εξέδρα” και να μην μπορεί να πείσει ούτε την Δημοτική του Ομάδα για την αλήθεια των λόγων του. Έχοντας κάνει άνω κάτω τον Δήμο και εγκαταλείποντας ουσιαστικά την Ηλιούπολη στο έλεος του Θεού, εξέδωσε ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τις τεράστιες ευθύνες του για το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης που είχε την εκμετάλλευση των εμπορικών δράσεων του Δήμου  και με αφορμή την παρουσία του Γιάννη Αναγνώστου στην αποκαλυπτική εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου Άρη Σπίνου «Στον ιστό της αράχνης» στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yEA9jJVE6a4

Σε ένα από τα γνωστά παραληρήματά του, χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτικής του εμπάθειας και του ρεβανσισμού που τον διακρίνει, αναλώνεται σε αυτό που χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Για την «ταμπακιέρα», όμως, κουβέντα. Αδυνατώντας να παραθέσει λογικά επιχειρήματα, καταφεύγει σε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, ακόμα και σε απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Γιάννη Αναγνώστου. Επειδή όμως “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, η Νέα Δημοτική Κίνηση προκαλεί τον κ. Βαλασόπουλο  ό,τι στοιχεία διαθέτει σε βάρος του επικεφαλής και των στελεχών της, να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη, η οποία, άλλωστε, είναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ δουλειά το επόμενο διάστημα.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_pnnlHVZsnE
Τα ερωτήματα, πάντως, για το ζήτημα του κυλικείου του Δημοτικού Νεκροταφείου είναι συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα έγγραφα της ΔΟΥ Ηλιούπολης που αποκαλύφθηκαν από την δημοσιογραφική έρευνα και ζητούν απάντηση, την οποία δυστυχώς ο Δήμαρχος αποφεύγει να δώσει:
– Έχει άδεια λειτουργίας το κυλικείο του νεκροταφείου ή όχι;
-Υπάρχει ή όχι ταμειακή μηχανή σ’ αυτό, όπως θα έπρεπε;
-Τηρούσε βιβλία τουλάχιστον Β’ κατηγορίας του ΚΒΣ;
-Εντοπίστηκε από την ΔΟΥ Ηλιούπολης ότι από το Μάρτιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 και από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012 δεν κόπηκαν αποδείξεις συνολικής αξίας 142.021,50 ευρώ;
– Επιβλήθηκαν στον Δήμο δύο πρόστιμα 12.600 ευρώ από την ΔΟΥ Ηλιούπολης λόγω των συγκεκριμένων παρανομιών και έπονται και άλλα;

Αναφορικά με τα «ψέματα» του Γιάννη Αναγνώστου, που επικαλείται ο νυν Δήμαρχος, καλό είναι οι Ηλιουπολίτες να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

1. Γιατί το αστυνομικό όργανο έκανε τον έλεγχο στο κυλικείο του νεκροταφείου  και αναγκάστηκε να πάρει τα στοιχεία του αρμόδιου υπαλλήλου; Μήπως για να υποβληθεί μήνυση;
2. Η πράξη επιβολής προστίμων, ακόμα και αν δεν έχει πληρωθεί, δεν δημιουργεί υποχρέωση στο Δήμο να πληρώσει στην ΔΟΥ, όπως κάνει ο κάθε Έλληνας πολίτης;
3. Το αν είναι παράβολα ή διπλότυπα είσπραξης, δεν σημαίνει καταβολή από τον πολίτη αντιτίμου για τους καφέδες; Επ’ ευκαιρίας, με πόσα ευρώ χρεώνει τον καφέ η σημερινή Δημοτική Αρχή; Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη λειτουργία του νεκροταφείου ανταποδοτικά, όπως ο νόμος ορίζει; Και επίσης όπως προβλέπει η νομοθεσία, έχει αποδοθεί ΦΠΑ;
4. Κανείς δεν είπε ότι οι διαδικασίες ήταν αδιαφανείς, ήταν όμως παράνομες γιατί δεν υλοποιούνταν από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή το κυλικείο του νεκροταφείου γιατί απλά δεν μπορούσε να γίνει αφού δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. 

Αλλά η ανακοίνωση του κ. Βαλασόπουλου βρίθει και από πολλές άλλες ανακολουθίες. Όπως για παράδειγμα, την κατάσταση της ανώνυμης εταιρίας «Ευώνυμος» επί Διοίκησης Αναγνώστου. Η αλήθεια είναι ότι η επιχείρηση αποκλειστικό σκοπό είχε την εκμετάλλευση των εμπορικών δράσεων του Δήμου και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, είχε συσταθεί από το 1992 (αρχικά με την ονομασία ΔΕΠΑΗΛ), συνέχισε, μέχρι που η σημερινή Διοίκηση αποφάσισε να την κλείσει. Συνέπεια, να μείνουν αναξιοποίητα τεράστια περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, τα αναψυκτήρια και το κυλικείο του Δημοτικού Νεκροταφείου, ζημιώνοντας έτσι το Δήμο με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αποστερώντας την εργασία σε τουλάχιστον 60 υπαλλήλους.

– Επίσης, μετά το κλείσιμό της, ο Δήμαρχος, στη λογική του πολιτικού ρεβανσισμού, κατέφυγε στο ΣΔΟΕ και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό, βέβαια, θα αποβεί μπούμερανγκ γιατί δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε βάρος της προηγούμενης Διοίκησης, αλλά καλύτερα  ας περιμένουμε τα πορίσματα.
– Είναι αλήθεια ότι ο πρώην επικεφαλής της επιχείρησης και πρώην αντιδήμαρχος, κατηγορείται από τον κ. Βαλασόπουλο για ποινικά αδικήματα. Ατυχώς, όμως, για τον Δήμαρχο, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε αθωώνοντας τον πρώην αντιδήμαρχο. Μάλιστα, έχει παραπέμψει το θέμα σε αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Βαλασόπουλου με την μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, ως όφειλε.
– Με τις μεθοδεύσεις της, η σημερινή διοίκηση επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες της, κινούμενη από ταπεινά πολιτικά ελατήρια, σε ανθρώπους καταξιωμένους που άσκησαν χρηστή διοίκηση. Μόνο που δεν είχαν την προνοητικότητα να λειτουργήσουν «πολιτικάντικα», εκθέτοντας τον κ. Βαλασόπουλο και τη διοίκησή του για τις παρανομίες στις οποίες έχει μέχρι σήμερα επιδοθεί, μη καταβάλλοντας τις νόμιμες φορολογικές επιβαρύνσεις της κοινωνικής επιχείρησης του Δήμου. Αλλά οι ηχηρές εκπλήξεις που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα θα έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.
– Όσο για τις συμβάσεις προ των εκλογών, οι εμπορικές δράσεις της εταιρίας δεν σταματούν ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, αλλά έχουν διάρκεια και συνέχεια. Και ο Δήμος, όπως λέει ανέκαθεν η Νέα Δημοτική Κίνηση, έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από την εκάστοτε Διοίκηση. Θα το διαπίστωσε, άλλωστε, η σημερινή Διοίκηση που εισέπραξε και θα εισπράξει τα χρήματα από εντάξεις στο ΕΣΠΑ και συμβάσεις που είχε συνάψει η Διοίκηση Αναγνώστου.
– Αυτό που ενοχλεί, όχι μόνο τον Γιάννη Αναγνώστου, αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, καθώς και όλους τους Ηλιουπολίτες, είναι ότι το κλείσιμο της «αμαρτωλής», όπως την ονομάζει ο κ. Βαλασόπουλος, επιχείρησης, οδήγησε στο κλείσιμο των δημοτικών αναψυκτηρίων και στην παράνομη λειτουργία του κυλικείου του νεκροταφείου, με αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων εσόδων. Και αυτό, με απόφαση κατά πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πρόταση του Δημάρχου υπερψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της παράταξής του οι οποίοι προφανώς παραπλανήθηκαν. Άξια αναφοράς, εξάλλου, είναι η πολύ εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του έγκριτου δικηγόρου της πόλης μας Κώστα Λύτρα, πρώην προέδρου του Δ.Σ. επί διοίκησης Θ. Γιωργάκη, ο οποίος επισημαίνει τα τραγικά λάθη της Δημοτικής Αρχής, και τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν όσοι υπερψήφισαν το κλείσιμο της επιχείρησης, πιθανόν εν αγνοία τους.
-Όσο για την παραπλάνηση των δημοτών, οι ίδιοι μπορούν να κρίνουν καλύτερα απ’ τον καθένα. Κάθε μέρα που περνάει, αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο τον εμπαιγμό τους από μια Διοίκηση όχι μόνο ανεπαρκή, αλλά και επικίνδυνη. Και ειδικά σήμερα, η ζημιά που προκαλεί στην πόλη είναι τεράστια”.

(neatisilioupolis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.