Λευκός καπνός από τον δήμο των 3B, το “Κονκλάβιο” εξέλεξε το νέο Πρόεδρο του Δ.Σ.




“Habemus Papam”.
Με τη λατινική αυτή φράση, ο επικεφαλής του Κολεγίου των Καρδιναλίων ανακοινώνει από τον κεντρικό εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την εκλογή του νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο νέος Πάπας παρουσιάζεται ενώπιον των πιστών και δίνει την πρώτη του «urbi et orbi» ευλογία του.

“Habemus praesidens” στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Μετά από τρεις συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο του μοναδικού δήμου στην Ελλάδα που δεν είχε καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο, κατάφερε επιτέλους να εκλέξει πρόεδρο του Δ.Σ.

Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι θεώρησαν σωστό να παίξουν με τους θεσμούς θεωρώντας το ΔΣ πεδίο για μικροπολιτικά παιχνίδια και σε έξι ψηφοφορίες να ρίξουν λευκό ή να καταψηφίσουν τον υποψήφιο για να μην συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου.

Πρίν ξεκινήσει η ψηφοφορία τον λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Σπύρος Πανάς ο οποίος απευθυνόμενος στο σώμα ανέφερε:
Ο πρόεδρος του ΔΣ είναι πρόεδρος όλων των παρατάξεων. Θα πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηριχθεί απ’ όλες τις παρατάξεις.

Στην πρώτη παραταξιακή ψηφοφορία της συμπολίτευσης, νικητής αναδείχθηκε ο κ. Κικίλιας συγκεντρώνοντας σε σύνολο 16 ψηφισάντων, 10 ψήφους ενώ ο έτερος υποψήφιος κ. Καραγιώργος συγκέντρωσε 4 ψήφους. Επίσης βρέθηκαν, ένα λευκό και ένα άκυρο.

Στη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου ο κ. Κικίλιας σε σύνολο 30 ψηφισάντων έλαβε 16 έγκυρα, 7 λευκά και 7 άκυρα.

Στην δεύτερη ψηφοφορία έλαβε 15 έγκυρα, 6 λευκά και 9 άκυρα.

Στην τρίτη ψηφοφορία ο κ. Κικίλιας κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία που ορίζει ο Καλλικράτης και αναδείχθηκε πρόεδρος του ΔΣ με 18 έγκυρα, 5 λευκά και 7 άκυρα.

Ενδεικτικό της ιλαρότητος των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι αντιμετώπισαν την διαδικασία ως χαβαλέ, ήταν η απουσία του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Δαβάκη από την διαδικασία της δεύτερης ψηφοφορίας, καθώς βρισκόταν στον διάδρομο και χαριεντίζονταν με δημότες, αναγκάζοντας την πρόεδρο κυρία Μαρτίνου να επαναλάβει την ψηφοφορία.

Ο νεο-εκλεγείς πρόεδρος κ. Κικίλιας με την ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε:

Ευχαριστώ όλους αυτούς που με εμπιστεύθηκαν και με ψήφισαν αλλά και όλους αυτούς που δεν με ψήφισαν.
Για αυτούς που δεν με ψήφισαν, έχω να τους πώ, ότι η οικογένεια μου δεν έκανε ποτέ διακρίσεις.

Έβαλα υποψηφιότητα διότι έπρεπε κάποια στιγμή τα πράγματα να αλλάξουν. Αποφεύγω αυτές τις θέσεις, θέλω σεβασμό, να μπαίνουμε ευχάριστα μέσα σε αυτή την αίθουσα, να είμαστε σύννομοι και περιεκτικοί.

Βοηθήστε με γιατί δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Θέλω την απολυτη συνεργασία σας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γρ. Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι θα στηρίξει το πρόσωπο του προέδρου αρκεί να είναι πρόεδρος όλου του συμβουλίου και όχι του δημάρχου.

(vimaonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.