Κοτόπουλο κοκκινιστό με μαυροδάφνη (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Από τα καλύτερα κοκκινιστά της κατσαρόλας. Είναι και πολύ γρήγορο…»
Γεωργία Σωτηροπούλου, Ρίο Αχαΐας

ΥΛΙΚΑ
– 1 μεγάλο κοτόπουλο (σε κομμάτια)
– 1-2 ξερά κρεμμύδια (σε ροδέλες)
– 1 σκελ. τριμ. σκόρδο
– 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη Πατρών
– 500 γρ. πασάτα (ελαφρά συμπυκνωμένος ντοματοχυμός)
– Ελαιόλαδο
– 2 μπαχάρια
– 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
– 1 ποτήρι νερό
– Αλάτι, μαύρο τριμ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τσιγαρίζετε πρώτα σε φαρδιά κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να μαραθούν. Έπειτα, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει καλά και τα ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές τους. Όταν «σωθούν» τα πολλά υγρά, σβήνετε με το γλυκό κρασί, βάζετε τα κλωναράκια δεντρολίβανου και αφήνετε το κοτόπουλο να πάρει μια ελαφριά βράση. Στη συνέχεια, ρίχνετε τον ντοματοχυμό, ένα ποτήρι χλιαρό νερό, τα μπαχάρια, και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι για 20 με 30 λεπτά ανάλογα και με το πάχος των κομματιών του κοτόπουλου (ώσπου να μαλακώσουν). Ελέγχετε τακτικά για τα υγρά και σερβίρετε με τη συνοδεία μακαρονάδας ή και πουρέ πατάτας.

Χρόνος εκτέλεσης: 
45 λεπτά
Μερίδες: 4-5

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.