Κωνσταντέλλος: “πάνω από όλα το καλό της πόλης μας”




Ο Συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την αδυναμία της δημοτικής πλειοψηφίας να συμφωνήσει σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήδη, στον αποδυναμωμένο υπηρεσιακό Δήμαρχο, που ευθύνεται κυρίως για τη διάλυση της Δημοτικής Αρχής λόγω της απολυταρχικής συμπεριφοράς του, έρχεται να προστεθεί και ένας αποδυναμωμένος υπηρεσιακός Πρόεδρος του Δ.Σ., που θα διοριστεί αναγκαστικά ως δοτός σύμφωνα με το Νόμο, αν αποτύχει η πλειοψηφία να ομονοήσει σε ένα πρόσωπο.

Όπως είναι γνωστό, ο Συνδυασμός μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιχαίρει για την κατάρρευση του Συνδυασμού της πλειοψηφίας, γιατί αυτή έχει δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του Δήμου και των Δημοτών. Γι΄ αυτό και, παραμερίζοντας μερικά τη θεσμική του υποχρέωση να ελέγχει και να κρίνει τη Δημοτική Αρχή, συμπαραστέκεται όπως μπορεί στην επίλυση των θεμάτων, αναπληρώνοντας τα κενά της πλειοψηφίας.

Η παρουσία μας στο Δήμο είναι διαρκώς υπεύθυνη και εποικοδομητική και, αντί της στείρας αντιπολίτευσης, έχουμε υπερψηφίσει τα 2/3 των θεμάτων στο Δ.Σ., με αποκορύφωμα τη σύνταξη και βεβαίως την υπερψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2013, το οποίο ήταν εξ’ ολοκλήρου πόνημα συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέλαβε πριν από την προηγούμενη άκαρπη εκλογή, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και διαβουλεύσεις, πρωτοβουλία «ειρηνοποιού» προς την πλευρά της κατακερματισμένης συμπολίτευσης, ώστε να επιτύχουμε όλοι μαζί την αναγκαία συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου του Δ.Σ. Όταν αυτό κατέστη αδύνατο, λόγω της μεταξύ τους αδιαλλαξίας και της υπερίσχυσης των προσωπικών διαφορών, ο συνδυασμός μας επέλεξε τον μόνο αξιοπρεπή δρόμο που του απέμενε και ψήφισε «λευκό».

Τώρα, εν όψει της επαναληπτικής εκλογής, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς τους συναδέλφους της πλειοψηφίας και προς τους δημότες, ότι ο Συνδυασμός μας δεν επιθυμεί να είναι μέρος του προβλήματος του Δήμου, έστω και αν δεν ευθύνεται. Φιλοδοξεί να είναι για μια ακόμα φορά μέρος της λύσης.

Δεν επαναπαυόμαστε, όπως ίσως η συμπολίτευση, στο ότι και αν ναυαγήσει η επαναληπτική εκλογή, θα υπάρξει δοτός και υπηρεσιακός Πρόεδρος. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι θεσμικά ο εγγυητής της νομιμότητας στο Δήμο και, γι΄αυτό, πρέπει να απολαμβάνει της όσο το δυνατό ευρύτερης αποδοχής από το Σώμα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί αντικειμενικά και αμερόληπτα.

Θεωρούμε ολέθριο για το Δήμο, την ώρα που διοικείται ήδη από υπηρεσιακό δήμαρχο, να πορευθεί στη συνέχεια και με υπηρεσιακό πρόεδρο μειωμένου κύρους.

Γι΄ αυτό, καλούμε επίσημα και δημόσια τον υπηρεσιακό Δήμαρχο και τους συμβούλους της «πλειοψηφίας» να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να κατοχυρώσουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συναινώντας στην υπόδειξη ενός προσώπου, που θα είναι -κατά τεκμήριο και κατά το δυνατό- κοινής εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι, προτάσσοντας και πάλι το δημοτικό συμφέρον και σεβόμενοι το Δημοτικό Συμβούλιο ως κυρίαρχο όργανο του Δήμου, αποφασίσαμε ομόφωνα να ψηφίσουμε για πρόεδρο όποιον υποδείξει η πλειοψηφία, ανεξαρτήτως προσώπου.

Εξυπακούεται βέβαια, ότι αυτή η πράξη μας, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ψήφο εμπιστοσύνης -ή έστω ανοχής- προς την αποτυχημένη και σπαρασσόμενη Δημοτική Αρχή, που είναι κατά τη γνώμη μας άκρως επιζήμια για τον τόπο αλλά ψήφος για να αποκτήσει επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρο και να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.