Κεφτέδες με λιαστή ντομάτα και κάπαρη (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Καταπληκτική συνταγή που ανακάλυψα πολύ πρόσφατα. Μέσα σε δύο μήνες την έχω φτιάξει 4 φορές για την οικογένεια και τους φίλους μου και ο αντρικός πληθυσμός –κυρίως- έχει ξετρελαθεί»
Λουκία Τζαφέρη, Βέροια Ημαθίας

ΥΛΙΚΑ
– 10 λιαστές ντομάτες (κονσέρβας με ελαιόλαδο)
– 2-3 κουτ. σούπας κάπαρη και 4-5 βλαστοί (τουρσί)
– 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι
– 2-3 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
– Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
– 1 αβγό
– 1 κούπα αλεύρι (ή όσο πάρει)
– ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. μαύρο πιπέρι
– Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζετε για 60 λεπτά τις ντομάτες και την κάπαρη μαζί με τους βλαστούς της σε νερό ώστε να «φύγει» το λάδι και το ξίδι τους. Κατόπιν, τα στραγγίζετε με το χέρι και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν στραγγίξουν αρκετά, τα ψιλοκόβετε και τα αδειάζετε σε λεκανίτσα μαζί με τα –επίσης- ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδα και φυλλαράκια βασιλικού (τις ποσότητες μπορείτε να τις ρυθμίσετε και εσείς ανάλογα με τα γούστα σας). Έπειτα, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, το αβγό, αλατοπιπερώνετε και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια. Μετά, προσθέτετε το αλεύρι που έχετε πριν αναμείξει με τη σόδα και αναμειγνύετε καλά τα υλικά. Αν η ζύμη βγει αραιή, μπορείτε να προσθέσετε ακόμα λίγο αλεύρι. Τέλος, σκεπάζετε τη λεκανίστα με πετσέτα και την βάζετε στο ψυγείο για 60 λεπτά.

2. Σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, απλώνετε μία-μία κουταλιές από το μείγμα, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, στραγγίζετε τους κεφτέδες από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε ζεστούς.

Χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά (χωρίς την αναμονή)
Μερίδες: 15+ μέτρια κομμάτια

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.