Η εκδρομή της Εναλλακτικής Δράσης




 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  3 ΜΑΡΤΙΟΥ>

ΙΕΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ – ΒΙΛΙΑ – ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ.

Ξενάγηση, προαιρετική πεζοπορία, περιήγηση.

 Με την εξόρμηση αυτή, ανακαλύπτουμε γνωστά και άγνωστα μέρη της Αττικής, που είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, την Ελευσίνα, o δασωμένος Κιθαιρώνας, τα Βίλλια, το Πόρτο Γερμανό.

 Η εξόρμηση ξεκινά με ξενάγηση στο Ιερό της Ελευσίνας, συνεχίζεται με προαιρετική, πεζοπορία στον Κιθαιρώνα, περιήγηση και φαγητό στα Βίλια και επίσκεψη στο Πόρτο Γερμανό.

 H Ελευσίνα είναι πόλη του νομού Αττικής, έδρα της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, και βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. από την Αθήνα. Κατά την αρχαιότητα η Ελευσίνα αποτελούσε μαζί με την Αθήνα, την Ολυμπία, τους Δελφούς και τη Δήλο τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδος και σε αυτήν κατέληγε η Ιερά Οδός.

Η Ελευσίνα ιδρύθηκε περί το 2000 π.Χ. στις πλαγιές του ανατολικού λόφου μιας χαμηλής λοφοσειράς στη Ν.Δ. γωνία του Θριάσιου πεδίου, κοντά στον Ελευσινιακό κόλπο και αναπτύχθηκε κατά τη Μυκηναϊκή Εποχή σε ισχυρά οχυρωμένη πόλη.

Το ιερό της Ελευσίνας υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου, όπου από τη Μυκηναϊκή Εποχή έως το τέλος του 4ου αι. μ.Χ. λατρευόταν συνεχώς η θεά Δήμητρα, θεά της ανανέωσης της φύσης και της βλάστησης των σιτηρών, που δίδαξε στους Ελευσίνιους την καλλιέργεια της γης και τις ιερές τελετές, τα πάνσεπτα μυστήρια, για τα οποία αξίωσε απόλυτη  μυστικότητα.

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας, στα Βίλλια, την ορεινή ομορφιά με θαλασσινή αύρα. Ο ορεινός αυτός οικισμός, βρίσκεται στις πλαγιές του μυθικού Κιθαιρώνα, εκεί όπου κατά την ελληνική μυθολογία εγκαταλείφθηκε ο Οιδίποδας. Έξω από τα Βίλλια στο δρόμο για Πόρτο Γερμανό, στα 1000 μέτρα, υπάρχει η πηγή με την ονομασία «Βρύση της Τσιάς». Από εδώ αρχίζει το μονοπάτι που θα μας φέρει μετά από 2 ώρες εύκολης  πεζοπορίας, στο ζεστό καταφύγιο του Κιθαιρώνα. Για όσους δεν πεζοπορήσουν θα υπάρξει η δυνατότητα για περιήγηση στα Βίλια και μεταφορά στο καταφύγιο με το πούλμαν

Φαγητό θα έχουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Βίλια και κατόπιν θα πάμε στην παραλία του Πόρτο Γερμανού για βόλτα και καφέ

.

Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα η είσοδος στους  αρχαιολογικούς χώρους  είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

 

  8:00 πμ                         Αναχώρηση από Βούλα

                                       (παραλιακή-Συγγρού-Σύνταγμα-Ομόνοια)

  8:30 πμ                         Επιβίβαση στην Ομόνοια.

  9:00 πμ   – 10:30 πμ     Ξενάγηση στην Ελευσίνα.

11:00 μμ  –  13:00  μμ     Πεζοπορία στον Κιθαιρώνα.

(Προαιρετική).

13.30 μμ  – 15.30 μμ       Φαγητό στα Βίλια

16.00 μμ  –  17.30 μμ       Περιήγηση και καφέ στο  Πόρτο Γερμενό. 

18.00 μμ                         Αναχώρηση για Αθήνα.

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Μαρία Κορομηλά :  210 8991145, 6940308757

ή στο Email : ena.drasi@gmail.com

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Επειδή όσες και όσοι  ακυρώνουν θέσεις συμμετοχής στις μονοήμερες εξορμήσεις το Σάββατο ή την  Κυριακή το πρωί δημιουργούν σοβαρά προβλήματα  (οργανωτικά και οικονομικά) στο σύλλογο θα πρέπει τουλάχιστον  να καταβάλλουν το αντίτιμο της συμμετοχής τους, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις εξορμήσεις της Εναλλακτικής Δράσης

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.