Φαρφάλες με μανιτάρια, μπέικον και τυρί κρέμα (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Η σπεσιαλιτέ μου. Δοκιμάστε τη συνταγή και με άλλα ζυμαρικά και παίξτε με τις δοσολογίες»
Νάνσυ Αργυροπούλου, Καλλιθέα Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες (ή άλλα)
– ¼ κιλού φρέσκα χοντροκομ. μανιτάρια (ή και περισσότερα)
– 4-5 φέτες ψιλοκομ. μπέικον
– 100 γρ. λευκό κρασί (ξηρό)
– 100 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
– 1-2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια
– 3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.

2. Όσο ετοιμάζονται τα ζυμαρικά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε -αφού τα αλατοπιπερώσουμε- για 3-4 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, τα αποσύρουμε με τσιμπίδα από το τηγάνι. Στη συνέχεια, αφού προσθέσουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο, όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα. Αφήνουμε για πολύ λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ (3-4 λεπτά), προσθέτουμε το τυρί αλλά και μια γερή κουτάλα από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών. Μαγειρεύουμε για λίγο, σουρώνουμε παράλληλα τις φαρφάλες σε τρυπητό και όταν η σάλτσα πάρει μια γερή βράση, αδειάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι (τμηματικά αν δεν χωρούν). Ανακατεύουμε ώστε τα υγρά να πάνε παντού και σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-5

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Δευ 04 Φεβ 2013 | 13:01 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.