Eμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης: “ποτέ την Κυριακή”




Κατόπιν γενικής πρόσκλησης του ΔΣ του ΕΣΥΝΕΣ που έγινε  με θέμα την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων πέρα της μίας Κυριακής όπως σήμερα η υπάρχουσα νομοθεσία ορίζει, από τη συνέλευση προέκυψαν τα ακόλουθα: Με ομόφωνη απόφαση των επιχειρηματιών που προσήλθαν αποφασίστηκε η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης λειτουργίας των επιχειρήσεων θεωρώντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή σύμφωνα με τις προτάσεις που κυοφορούνται, θα επιφέρουν περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία των καταστημάτων με δυσμενή οικονομικά επακόλουθα παρά τα όποια θετικά αποτελέσματα γι αυτές. Η πρόταση που ήδη προτείνεται από θεσμικά κυβερνητικά όργανα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων 6 Κυριακών το χρόνο χαρακτηρίζεται ως ένας «Δούρειος Ίππος» και θα είναι ένα πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, με ουσιαστικό σκοπό και όφελος των μεγάλων πολυεθνικών συγκροτημάτων και ομίλων.
Το ότι δεν ανοίγουν τα ελληνικά εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές είναι ένα τεράστιο ψέμα. Ανοίγουν όλα τα εμπορικά σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας καλύπτοντας τη σχετική ζήτηση και ανάγκη. Δεν υπάρχει λοιπόν ζήτημα Κυριακών για τις υπόλοιπες περιοχές γιατί δεν υπάρχει ανάγκη.
Οι Έμποροι της Νέας Σμύρνης αρνούμαστε να χάσουμε και το τελευταίο εναπομείναν δικαίωμα μας, αυτό της οικογενείας και της ελαχίστης ξεκούρασης έτσι όπως εκφράζεται από την αργία της Κυριακής. Χάσαμε το μισθό μας, την αξιοπρέπεια μας, θεωρηθήκαμε κατά τεκμήριο κλεφτές βάζοντας σχετική ταμπέλα στα ταμεία μας, χάσαμε τους μίσους συναδέλφους μας μέσα σε 2 χρόνια, φυτοζωούμε, δεν έχουμε καμιά προστασία από την αυθαιρεσία και την ανομία των μεγάλων που ούτε φόρους πληρώνουν, ούτε νομούς ακλουθούν, ανοίγοντας αυθαίρετα εμπορικά κέντρα.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές γίνεται τυρί στη φάκα που στήθηκε για την κοινωνία να πιστέψει ότι θα μειωθεί η ανεργία. Κανένας μας δεν έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα έξοδα μισθών, όταν ο προσωπικός μας μισθός πλέον δεν υπάρχει. Ακούστηκε ότι θα δοθεί μονό στα μικρά καταστήματα η δυνατότητα να ανοίξουν, γεγονός αντισυνταγματικό που σε άμεσο χρόνο θα επιβάλει και την δικαστική διεκδίκηση από μέρους των αλυσίδων να ανοίγουν επίσης Κυριακές. Το κοινωνικό ντόμινο θα συμπαρασύρει ΟΛΑ τα επαγγέλματα να αυξήσουν μια ήμερα την εργασία τους. Για όσους το είχαν αργία, το Σάββατο θα γίνει ήμερα εργασίας.
Κάθε καταναλωτής που θα χαρεί με τη νέα ευκαιρία αγορών τις Κυριακές, ας ρίξει πρώτα μια ματιά στο πορτοφόλι του, στον έμπορο συγγενή του που θα αποκλεισθεί από την οικογένεια του, στον δημόσιο υπάλληλο η ελεύθερο επαγγελματία φίλο του που θα δουλέψει σε λίγο και εξαήμερο. Κάθε καταναλωτής που θα πιστέψει ότι θα αυξηθεί η δυνατότητα του να ψωνίσει, ας αναλογιστεί ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του, με άδειο πορτοφόλι, να βλέπει σπίτι του ψέματα στην τηλεόραση.
Εκεί θέλουν να μας πάνε, εκεί αρνούμαστε να πάμε. Όλοι μαζί βάζουμε φρένο στην υποβάθμιση των ζωών μας. Όχι στο άνοιγμα των Κυριακών.

Ο Πρόεδρος
Πάρις Παπαβασιλείου

Ο Γραμματέας
Χάρης Τυμπανίδης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.