Μπουρεκάκια μελιτζάνας (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Σας στέλνω μια δοκιμασμένη, πετυχημένη και εποχιακή συνταγή με σκοπό να την δημοσιεύσετε όποτε θελήσετε»
Μαρία Μαστραντώνη

ΥΛΙΚΑ 
– 2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
– 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη)
– 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (τριμμένο στο μούλτι)
– 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
– 2 αβγά (χτυπημένα)
– Ψιλοκομ. φρέσκος δυόσμος (μια χούφτα)
– Αλάτι, πιπέρι
– ½ κουταλάκι κάρυ
– ½ κουταλάκι σκόρδο (σκόνη)
– Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (για τηγάνισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε το πάνω και το κάτω μέρος από τις μελιτζάνες και με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες, κόβουμε κάποιες λωρίδες από τη φλούδα τους, κάνοντας τις μελιτζάνες στο τέλος σαν «ριγέ». Έπειτα, τις τεμαχίζουμε σε καρεδάκια και τις ζεματάμε σε βραστό νερό για πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τέλος, τις σουρώνουμε καλά και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

2. Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε με τα χέρια μας μπουρεκάκια σε σχήμα σουτζουκιού, δηλαδή μακρόστενα και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο μεριές. Τέλος, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα μπουρεκάκια μας είναι έτοιμα! Θα έχουμε ήδη «σπάσει την μύτη ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου…!

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 20 κομμάτια περίπου

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Τρι 19 Φεβ 2013 | 15:06 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.