ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι




(anokatostokalamaki.wordpress.com)

Βασικό θέμα στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του 2013, ήταν ο ορισμός των μελών για την συγκρότηση των συμβουλίων των νομικών προσώπων και επιτροπών του Δήμου. Οι περισσότερες προτάσεις διοίκησης και αντιπολίτευσης έγιναν ομόφωνα δεκτές.

Μοναδική παραφωνία το «άδειασμα» του δημάρχου Θ. Ορφανού από τον αντιδήμαρχο Ανδ. Κονδύλη, ο οποίος ψήφισε την πρόταση του δημάρχου για τα μέλη του Θουκυδίδειου πολιτιστικού οργανισμού εκφράζοντας όμως την επιφύλαξή του στο πρόσωπο της Σ. Κωσταμπάρη, πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ένσταση του Ανδ. Κονδύλη έχει να κάνει, όπως ο ίδιος είπε, με την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με την διαχείριση χορηγιών στον πολιτιστικό οργανισμό την περίοδο που ήταν πρόεδρος η Σ. Κωσταμπάρη (2006-2008). Η τελευταία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια εκκρεμότητα, η επόμενη πρόεδρος του οργανισμού κα Μουτσάτσου απόφυγε να την καλύψει, ενώ ο δήμαρχος αιφνιδιασμένος από το «άδειασμα Κονδύλη», μίλησε για απόλυτη διαφάνεια. Μόνον ο Δ. Δόγκας από τους συμβούλους της πλειοψηφίας διαφοροποιήθηκε ανοικτά, καταλογίζοντας στον Ανδ. Κονδύλη σκοπιμότητα πίσω από την ένστασή του. Χρ. Δουρίδας και Ελ. Μπελιά, χωρίς να μπουν στην ουσία του θέματος, σχολίασαν ως αντιδεοντολογική την στάση Κονδύλη η οποία μάλλον υπαγορεύεται από παραταξιακή αντιπαλότητα και ψηφοθηρικό ανταγωνισμό.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ” στα Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ. και ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου: τακτικό μέλος ο Γιώργος Γιαννακούλιας, αναπληρωματικό η Αμαλία Αθανασοπούλου.
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας: τακτικό μέλος η Κατερίνα Γιαννούλη, αναπληρωματικό η Βίκυ Λαγοπούλου.
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας: τακτικό μέλος ο Τάκης Τρίμης, αναπληρωματικό η Στέλλα Σταματέλλου-Σφέτσα.
Πολεοδομική Επιτροπή: τακτικό μέλος ο Γιώργος Λάγκης , αναπληρωματικό ο Νίκος Αναγνώστου.
Εισηγητική Επιτροπή για τις άδειες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος: η Ελένη Μπελιά
Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί: Δεν συμμετέχουμε, επειδή δεν …χωράμε! Καταγγείλαμε ως αντιδημοκρατικό το γεγονός ότι από τη σύσταση του νομικού προσώπου, η συμμετοχή μας έχει αποκλειστεί λόγω του μικρού αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Πριν δύο χρόνια είχαμε ζητήσει να αλλάξει η συστατική πράξη του νομικού προσώπου, αλλά δεν είχε γίνει δεκτό. Όλα αυτά τα υπενθυμίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και ξαναζητήσαμε την αλλαγή της συστατικής πράξης. Τελικά με τις παρεμβάσεις και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης έγινε δεκτό και περιμένουμε…
ΘΕΜΑΤΑ που το ”ΑΝΩ-ΚΑΤΩ” έθεσε προ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Για την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μανδηλαρά πλησίον 2ου δημοτικού Παιδικού Σταθμού, σύμφωνα με καταγγελίες που μας έγιναν. Ζητήσαμε να γίνει έλεγχος και συνάντηση με την επιτροπή που έχει κινητοποιηθεί για τις κεραίες, η οποία γνωρίζει σε βάθος το θέμα και να ενημερωθούμε.
Για την κοπή ελιάς επί της οδού Κορυτσάς 39, στο όριο του οικοπέδου. Ο ιδιοκτήτης κατασκευάζει γκαράζ και έκοψε το δέντρο, το οποίο εκεί που βρίσκεται – στο όριο του οικοπέδου – δεν παρεμποδίζει την είσοδο. Επικοινωνήσαμε με τη γεωπόνο του Δήμου, η οποία δεν γνώριζε κάτι σχετικό. Αν η υπηρεσία έχει δώσει άδεια, υπάρχει πρόβλημα. Ο αντιδήμαρχος μας δήλωσε ότι δεν έχει δοθεί άδεια και ότι θα το ελέγξει.
Για τα προβλήματα με τον δημοτικό φωτισμό, που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Αναφορά στην ασφαλή κυκλοφορία των κατοίκων και στα συνεχή τροχαία που συμβαίνουν.
Για τη «Σπιτική Κουζίνα»: ρωτήσαμε ποιος πληρώνει το ρεύμα για τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί ο επιχειρηματίας. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Ν.Τσαμπαρλής, ο οποίος κατήγγειλε ότι στο παραστατικό του επιχειρηματία αναγράφεται εκτός από την έδρα και υποκατάστημα στην Λ.Ιωνίας 96. Και εμείς ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό. Ο δήμαρχος δεν γνώριζε και είπε ότι θα μας απαντήσει.
ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της Λαϊκής Αγοράς στο Άνω Καλαμάκι. Είχαν έρθει επιχειρηματίες που δήλωσαν ότι υπάρχουν επιπτώσεις στη δουλειά τους από τη μεταφορά της Λαϊκής στο τέλος της Ιωνίας και πρότειναν εναλλακτικές θέσεις. Από τη μεριά μας είπαμε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την πολιτική αντίληψη που έχει η διοίκηση, να προχωρά στην εφαρμογή “λύσεων”, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους. Προτείναμε να γίνει μία συνάντηση στο Πολιτιστικό για την επίλυση του θέματος με ό,τι συμφωνήσει το μεγαλύτερο μέρος των ενδιαφερομένων. Η θέση της διοίκησης είναι ότι για τη χωροθέτηση δεν αποφασίζει μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά εμπλέκονται και άλλοι τέσσερις φορείς.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα, ύστερα από πρόταση του Δ. Δόγκα, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ψήφισμα για το Μουσικό Σχολείο. Στο ψήφισμα παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρχε αναφορά στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά ούτε και στην επί δεκαετίες υποχρηματοδότηση τη εκπαίδευσης. Κάναμε κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, αφού ο στόχος ήταν να βγει ένα ψήφισμα που να «χωράνε» όσο το δυνατόν περισσότεροι!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.