Συζήτηση με Επιχειρηματίες στην Λέσχη της Ηπείρου 41




 

Μια νέα, εξαιρετικά πετυχημένη παρουσίαση επιχειρηματία της πόλης μας έγινε  στη λέσχη του Δικτύου Εθελοντών Αγίου Δημητρίου «Αλλάζουμε την πόλη».

Προσκεκλημένος ο κ. Αλεξόπουλος Παναγιώτης , executive Chef, Καθηγητής Μαγειρικής, Γεν. Γραμματέας ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Συγγραφέας βιβλίων Μαγειρικής.

Κάτοικος του Δήμου μας με την πολυμελή οικογένειά του όπως επίσης και δημιουργός γευμάτων για πολλούς χώρους με έδρα το κατάστημα – εστιατόριο «ΤΕΡΨΗ» που βρίσκεται στην 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Νεκροταφείο της Δάφνης.

Mε ειλικρίνεια και γλαφυρότητα μας εξιστόρησε τη διαδρομή του από τις σπουδές του έως τη εργασία του ως μάγειρας και σεφ με πελατεία απαρτιζόμενη από επώνυμες οικογένειες  σε μεγάλα ξενοδοχεία, με συμμετοχές σε διεθνείς συναντήσεις επαγγελματιών μαγείρων και άλλα πολλά.

Το αξιοθαύμαστο της παρουσίας του ήταν η ειλικρίνεια για τη δουλειά του,  που τα τελευταία χρόνια είναι μια από της πρώτες επιλογές των νέων ανθρώπων , η εμμονή του για την χρήση ποιοτικών πρώτων υλών, η επιστροφή στην παραδοσιακή μαγειρική και την ετοιμασία φαγητού στην οικογένεια.

Εξ’ άλλου η παρουσία της ακούραστης συνεργάτιδας και εξαιρετικής συζύγου και των τεσσάρων παιδιών του κου Αλεξόπουλου, αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογενειακής εστίας, της στοχευμένης προσπάθειας και της αγάπης.

Οι τρείς κόρες και ο γιος του, με τις επαγγελματικές ποδιές του μάγειρα, απέδειξαν πόσο εύκολο είναι οι νέοι να βρίσκουν τον ηθικό προσανατολισμό τους, τη δημιουργική δραστηριοποίηση τους και την οικονομική τους προοπτική.

Αξίζει να σημειωθεί η συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητα του κ. Αλεξόπουλου, δείγματα των οποίων παρουσίασε στη λέσχη .

Με ποικίλους μεζέδες, προσφορά της επιχείρησής του συνεχίστηκε η συζήτηση και οι γνωριμίες με νέους συμπολίτες μας που τόσο το έχουμε ανάγκη.

 

(imaginistes.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.