Πιάστηκαν στα χέρια δημοτικός σύμβουλος και εργαζόμενος στο Δήμο Αγ. Δημητρίου
Ένα πραγματικά ατυχές γεγονός στάθηκε η αιτία να αναδυθεί για ακόμη μια φορά το μείζον ζήτημα της εργασίας στον δημόσιο τομέα που επί δεκαετίες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «αγκάθια» του ελληνικού κράτους, με βασικότερο χαρακτηριστικό εργαζόμενους που θεωρούν -αυθαίρετα- τους εαυτούς τους «προνομιούχους».

Ο λόγος για τον έντονο διαπληκτισμό μεταξύ Δημοτικού Συμβούλου και εργαζόμενου στο “μικρό” συνεργείο του δήμου Αγ. Δημητρίου, που είχε σαν αποτέλεσμα την χειροδικία του πρώτου.

Σαφώς και οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, λεκτική ή ψυχολογική είναι απολύτως καταδικαστέα, ωστόσο για να κρίνουμε μια τέτοια πράξη, οφείλουμε να εξετάσουμε και όσα πιθανόν προηγήθηκαν και οδήγησαν στην εν λόγω ακραία αντίδραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “vimaonline.gr”, ο κ. Ιωάννης Μπέκιος, Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Αγ. Δημητρίου και υπεύθυνος για την λειτουργία του δημοτικού συνεργείου, έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει κατά του κ. Αντώνη Ανδρικόπουλο, ύστερα από έναν έντονο διαπληκτισμό.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, ο κ. Ανδρικόπουλος αρνήθηκε για πολλοστή φορά να ολοκληρώσει την εργασία του, απατώντας με ύβρεις κατά του κ. Μπέκιου, που του ζητούσε απλώς να κάνει την δουλειά του και ύστερα από τη λεκτική επίθεση φέρεται να κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κ. Μπέκιου, ο οποίος τελικά τον γρονθοκόπησε.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω εργαζόμενος αντιδρά με τόσο έντονο τρόπο, χρησιμοποιώντας ύβρεις και πλούσια κοσμητικά επίθετα κατά του κ. Μπέκιου, αρνούμενος να εργασθεί.

Ενδεικτική είναι άλλωστε και η στάση που κράτησε τόσο η δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου όσο και η δημοτική της ομάδα, αρνούμενοι να κάνουν δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Μπέκιος με αφορμή το περιστατικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Ανδρούτσου, «σαφώς κάθε μορφή άσκησης σωματικής, ψυχολογικής ή λεκτικής βίας είναι καταδικαστέα», ωστόσο «η συγκεκριμένη συμπεριφορά του Ιωάννη Μπέκιου, προέκυψε ως ατυχής αντίδραση σε μια σειρά ακραίων φραστικών προκλήσεων που δεχόταν όλες τις προηγούμενες μέρες από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο,κατά τον τυπικό έλεγχο που γινόταν στις εργασίες που του είχαν ανατεθεί και κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζει την εν γένει στάση του».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέκιος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράμμισε πολλάκις την ειλικρινή του μεταμέλεια, ζητώντας συγγνώμη για την ακραία και ανάρμοστη, όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά του. «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι άνθρωπος και ρέει αίμα μέσα μου» τόνισε προσθέτοντας πως «εξωθήθηκα να αντιδράσω με έναν τρόπο που ούτε στην ιδιοσυγκρασία μου, ούτε στον χαρακτήρα μου ταιριάζει».

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρικόπουλος παρά το γεγονός ότι κατήγγειλε το συμβάν, φέρεται να μην θέλει να δοθεί συνέχεια στο ζήτημα, πιθανόν για να αποφύγει την γνωστοποίηση λεπτομερειών του περιστατικού.

Βλέπετε ο νέος νόμος περί δημοσίων υπαλλήλων δεν αφήνει πλέον και πολλά περιθώρια απονομής χάριτος σε όσους επανειλημμένως αρνούνται την εργασία τους.

(vimaomline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.