Νέα Σμύρνη – καταγγελίες για τις ΜΚΟ




“ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ” ΕΡΓΑΣΙΑ ή ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
Από τις αρχές Σεπτέμβρη 42 άτομα εργαζόμαστε στο δήμο Ν.Σμύρνης σε καίρια πόστα οι περισσότεροι/ες, με μια νέα εφεύρεση καταπολέμησης της ανεργίας (ή μήπως της εργασίας;) μέσω της ενοικίασής μας στους δήμους από τους φυσικούς εργοδότες μας τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις…
Αυτές -με την τόση λαμπρή ιστορία φαγώματος και διασπάθησης εκατομμυρίων ευρώ – υλοποιούν ευρωπαικά προγράμματα (με τον ειρωνικό τίτλο ‘κοινωφελής εργασία), παίρνωντας πιστοποιήσεις από το υπουργείο εργασίας παρακρατώντας ενα ποσοστό των μισθών μας και φυσικά ανοίγοντας δουλείες για ακόμα μεγαλύτερα πακέτα διαχείρησης εργαζομένων στο δημόσιο. Η σύμβαση που υπογράψαμε ανεφέρει οτί οι δήμοι μας απασχολούν 5 μήνες. Υπάρχει η δυνατότητα και πολλαπλά σπαστού ωραρίου μέσα στην ίδια μέρα έως 8 ώρες, π.χ έλα τρεις ώρες το πρωί, δυο το μεσημέρι και τρεις το βραδυ. Δεν δικαιούμαστε υπερωρίες, αργίες, δώρα, όλων των ειδών τα επιδόματα, αναρρωτική ή άλλη άδεια ούτε φυσικά υπάρχει κάποια μέριμνα για τις έγκυες και τις μάνες με βρέφη. Πας στην δουλειά? Παίρνεις 25 ευρώ και συνολικά το ανώτερο 625 το μήνα. Δεν πας επειδή αρρώστησες, σε χτύπησε αυτοκίνητο, σου έτυχε κάτι εξαιρετικά σοβαρό? Δεν παίρνεις τίποτα κινδυνεύοντας να απολυθείς αφού έχει τέτοιο δικαίωμα η ΜΚΟ! Αυτές τις εργασιακές συνθήκες νομοθετεί και πριμοδοτεί το ελληνικό κράτος και η Ευρωπαική Ένωση, για την κάλυψη κενών θέσεων στο ευρύτερο δημόσιο από τις συνταξιοδοτήσεις και την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτά ακριβώς πριμοδοτεί και η ΓΣΣΕ που με τη σειρά της έχει προσλάβει μερικές χιλιάδες τετοιούς ‘ωφελούμενους’ όπως μας ονομάζει το πρόγραμμα.

Αυτή την σύμβαση δεν την επιλέξαμε, μας την παρουσίασαν έτοιμη και ουσιαστικά εκβιαστήκαμε να την υπογράψουμε εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων των περισσοτέρων από εμάς. Ακόμα και από αυτά τα χρήματα πληρωθήκαμε τους μισθους 2 μηνών επειτά από 4 ½ μηνές, παρουσιάζοντας διάφορα προσκόμματα πότε από το υπουργείο εργασίας και πότε από την μκο (Ομορφη Ελλαδα, Καθαρη Ελλαδα) δημιουργώντας μας τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα . Σαφώς και αφου τελειώνουμε σε λίγες μέρες εχουμέ βάσιμους φόβους για την μη πληρώμη μας από οσά μας οφείλονται. Να αναφέρουμε πως στο δήμο ν.σμύρνης δουλεύουμε διαδοχικά και με οχτάωρο καλύπτοντας όμως οι περισσότεροι/ες πάγιες ανάγκες του δήμου, από βρεφονηπιακούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα, τον πολιτιστικό οργανισμό, το κοινωνικό παντοπωλείο και αλλού. Κάνει δηλαδή ο δήμος κοινωνική πολιτική με τις πιο αντικοινωνικές και πιθανόν παράνομες συμβάσεις εργασίας που υπάρχουν στο δημόσιο, διογκώνοντας έτσι τη φτώχεια που υποτίθεται προσπαθεί να ανακουφίσει! Από τον δήμο δεν μας φτάνει η συγκατάβαση στα προβληματά μας αλλά θέλουμε έμπρακτη αλληλεγγυή στην προσπαθειά μας να πληρωθούμε καθώς και στην διεκδίκηση οσών δικαιωμάτων έχουν διασωθεί και απολαμβανουν όλοι εκτός από το καθεστώς μας. Υπαρχουν μήπως δημότες β’ κατηγορίας; Ασφαλώς όχι, γιάτι πρεπει λοιπόν να υπάρχουν τέτοιοι εργαζόμενοι στο δήμο; (καλά εμεις δεν είμαστε ούτε καν β’). Ζητάμε επομένως η καλυψη των αναγκών του δήμου σε προσωπικό, να σέβεται το εργατικό δίκαιο και την αξιόπρεπεια καθέ ανθρώπου. Δεν χρειαζεταί να παρεί οπωσδήποτε εμάς για τις ανάγκες που προκύπτουν αλλά να σταματήσει αυτή η τακτική που υποθάλπτει το μέλλον μας σαν πολίτες και εργαζόμενους.

Οσό αφόρα ένα κειμένο που κυκλοφόρησε από τους εργοδότες μας απείλωντας μας για νομίκες διαδικασιες για δυσφήμηση -αφου συμφώνα με την αποψή τους δεν επρεπέ να κανουμε τίποτα οντας σχεδον 5 μήνες απλήρωτοι- τους προκάλουμε να το δοκιμάσουν. Οποιός νομίζει ότι με τετοιές τακτικές θα κανούμε πισώ ειναί πολύ γελασμένος. Να δουμε όμως αν θα μας προλάβουν.

Ξεκαθαρίζουμε δε οτι δεν θα ανέχτουμε να πληρώσουμε θέσεις μόνιμων συναδέλφων μας που απολύονται από τους ΟΤΑ ούτε πρόκειται να γίνουμε ο απεργοσπαστικός μηχανισμός στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλης της κοινωνίας της Ν.Σμύρνης και ολών των εργαζομενων, γιατι έμεις χρησιμοποιούμαστε σαν δούρειος ίππος πλήρους κατεδάφισης καθέ δικαιώματος στην εργασία, γεγονός που θα έχει καθολική επίπτωση στον καθένα και καθεμία εάν δεν το σταματήσουμε.

Απαιτούμε :
– ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
– ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΦΑΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

συνέλευση εργαζόμενων πεντάμηνης απασχόλησης δήμου ν.σμύρνης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.