«Κάνε τη διαφορά! Μίλα τώρα!»




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο «Κάνε τη διαφορά! Μίλα τώρα!». 

Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και η κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και των γονιών με βασικούς αποδέκτες τα ίδια τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε συνολικά το έργο «Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό» καθώς και όλα τα εργαλεία που προέκυψαν από αυτό (καμπάνια, έρευνα, εκπαιδευτικό εργαλείο, www.e-abc.eu).

Συντονιστής της συνάντησης ήταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, του οποίου οι παρατηρήσεις έδωσαν έναυσμα για ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με δύο εφήβους, τη Ράνια και τον Άγγελο, εκπροσώπους του www.yousmile.gr, της διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει υλοποιήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι μίλησαν για το φαινόμενο του Bullying όπως τα ίδια τα παιδιά το βιώνουν και παρουσίασαν ενδεικτικά δύο από τα videos που έχουν παράξει με αυτό το θέμα. 

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζήτησε την υποστήριξη των ΜΜΕ στη μετάδοση της καμπάνιας, ενώ τόνισε ότι όλα τα εργαλεία που παρουσιάστηκαν τίθενται στη διάθεση της Πολιτείας. Σημείωσε δε ότι «αποτελεί χρέος των αρμόδιων να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, κάτι που η Ευρώπη ήδη κάνει αναγνωρίζοντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως φορέα με ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού».

Κατά την έναρξη της συνάντησης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η εμφάνιση του ανησυχητικού αυτού φαινομένου είναι δεδομένη, και στη χώρα μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η πρόληψη ήταν στο περιθώριο. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε, πολιτεία, εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς είναι να ανατρέψουμε την αδράνεια και την ανοχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση ουσιαστικός είναι ο ρόλος του Χαμόγελου Του Παιδιού, τόσο στην ανάδειξη όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι προσπάθειες αυτές τέμνονται με τη πρωτοβουλία του Υπουργείου να ιδρύσει το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και να υλοποιήσει σχετικές δράσεις. Έτσι, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Ευρωβουλευτής κ. Κουμουτσάκος, εξήρε τις προσπάθειες του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενημέρωσε ότι η πρωτοβουλία που έλαβε ομάδα Ευρωβουλευτών με στόχο την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού προχωρά θετικά και άμεσα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στόχο που μοιράζεται και στηρίζει και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενάντια στο φαινόμενο, του οποίου ηγείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη συνέχεια αναλυτικά παρουσιάστηκαν τόσο τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και το εκπαιδευτικό εργαλείο, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό.

Η καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot, καταχώρηση και αφίσα καθώς και ηλεκτρονικά banners. Υλικά διαθέσιμα όλα στα ΜΜΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στα 6 ευρωπαϊκά κράτη που συμμετείχαν στο έργο (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια με τίτλο: «Κάνε τη διαφορά! Μίλα τώρα!» σχεδιάστηκε με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της διαφημιστικής εταιρείας Magnet AD, της εταιρείας παραγωγής Modiano ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου Γυμνασίου Ιλίου που φιλοξένησε και συμμετείχε στα γυρίσματα, ενώ εξαιρετικά σημαντική και η συμμετοχή του MAD, που ανέλαβε χορηγός επικοινωνίας της καμπάνιας.

Με τη συμμετοχή τους τίμησαν την εκδήλωση δεκάδες εκπαιδευτικοί, Εισαγγελείς και εκπρόσωποι Υπουργείων. Σημαντική και η παρέμβαση της Γ.Γ. Πρόνοιας κας. Μπέκου κατά την οποία μετέφερε την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας στις προσπάθειες που καταβάλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η παρουσίαση της καμπάνιας συνδυάζεται με την πραγματοποίηση στην Αθήνα της πρώτης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό, που συντονίζεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στο οποίο συμμετέχουν 17 ΜΚΟ από συνολικά 12 ευρωπαϊκά κράτη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.