Ηλιούπολη – ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Η/Υ για άτομα 50+




Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, για το 2012.

Τα μαθήματα έγιναν στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, και συμμετείχαν σ’ αυτά 130 συνδημότες μας, ηλικίας κατά μέσο όρο 67 ετών.

Τα τμήματα αρχαρίων, με διάρκεια διδασκαλίας 28 ωρών, έφτασαν τα επτά, και οι συμμετέχοντες, που παρακολούθησαν ανελλιπώς και με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, μυήθηκαν στον… θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για ζωή και μάθηση δεν σταματά ποτέ.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι στο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν για την αξιολόγηση του προγράμματος μετά το πέρας των μαθημάτων, το 94,5% απάντησε «είμαι χαρούμενος που έλαβα μέρος», το 88,2% «θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε συνομιλήκους» και το 82,2% δήλωσε ότι «όλοι μπορούν να μάθουν Η/Υ». Στην ερώτηση για το πού θα τους βοηθήσουν αυτά που έμαθαν, μεταξύ άλλων δήλωσαν στην πληροφόρηση και την απόκτηση νέων γνώσεων, στην επικοινωνία με συγγενείς και φίλους, στη γεφύρωση του χάσματος με τη νέα γενιά και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας (ψώνια, πληρωμές κ.λπ.). Με συντριπτικά ποσοστά δήλωσαν επίσης απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη διεξαγωγή του προγράμματος.
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το καινοτόμο πιλοτικό διαγενεακό πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με τους δασκάλους και του μαθητές της ΣΤ τάξης, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές σχολείων «δίδαξαν» στους μεγαλύτερους τα μυστικά του διαδικτυακού κόσμου, αντιστρέφοντας τους ρόλους, και μετατρέποντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους μικρούς «δασκάλους», όσο και για τους μεγάλους «μαθητές».
Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους συμπολίτες μας (ήδη στη λίστα αναμονής έχουν εγγραφεί 360 περίπου άτομα), το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2013, με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου OTE-Cosmote.
Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεσθε στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, Αγ. Κωνσταντίνου 7, τηλ. 210 9706347.
10/1/2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.