Οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” έκοψαν την πίτα




Δελτίο τύπου:
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και όλου του ισόγειου χώρου του Δημαρχείου, από εκατοντάδες Γλυφαδιώτες, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, στις 27/1/13. Η εκδήλωση άρχισε με παραδοσιακά κάλαντα από το Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Χοροστάσι» με επικεφαλής το χοροδιδάσκαλο κ. Γ. Βελισσαρόπουλο. Το καλωσόρισμα και την παρουσίαση των παρευρισκομένων έκανε η Δημοτική Σύμβουλος των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Ε. Καραμηνά, δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στην πρόεδρό τους κ. Αθηνά Λυγνού, η οποία εκφώνησε μια μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία, με τα βασικότερα σημεία να έχουν ως εξής:
«…Εύχομαι η χρονιά αυτή να είναι η χρονιά της ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών των μνημονίων, η χρονιά, που με το δικό μας αγώνα, θα φέρει ξανά το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα χείλη μας. Η χώρα μας αιμορραγεί, ξεπουλιέται ο πλούτος της και αυτό το βλέπουμε στην περιοχή μας με την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου, την ιδιωτικοποίηση των μαρινών και την δέσμευση του παράκτιου μετώπου στα μεγάλα συμφέροντα. Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε.
Αυτό κάναμε και εμείς σαν ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ:
Στηρίξαμε, συμμετείχαμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Πήραμε και παίρνουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την συλλογή τροφίμων για οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Απαιτήσαμε και απαιτούμε από το Δήμο την μείωση των τελών κατά 15% και μειωμένο τιμολόγιο για τους άνεργους και τους άπορους.
Απαιτήσαμε και απαιτούμε από την πολιτεία να μην φορτώνονται στις πλάτες των οικονομικά ασθενέστερων όλα τα βάρη και αντισταθήκαμε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει νέα χαράτσια για τους δημότες.
Παρεμβαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σώσουμε τη δημοσία περιουσία.
Τη χρονιά που πέρασε, η Δημοτική Αρχή συνέχισε την ίδια αδιέξοδη πολιτική της, με μια οικονομική διαχείριση, που γέννησε πολλά ερωτηματικά, αλλά και επιλογές που στρέφονται ακόμα και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Ενδεικτικά αναφέρω:
Την υπερτιμημένη αγορά των οικοπέδων ΚΑΡΒΕΛΑ, όπου έχει εκταμιευθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και είναι 3.000.000€ πάνω από την αντικειμενική αξία τους, όταν η κτηματαγορά έχει βυθιστεί από την οικονομική κρίση.
Την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που απορρίπτει την Αίτηση Ανακοπής του Δημάρχου (που δυστυχώς ισχυριζόταν ότι ο χώρος δεν είναι δημόσιος και δασικός) και επικυρώνει το Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής του Δήμου από το χώρο που ο Δήμαρχος καταπάτησε παράνομα για την κατασκευή νεκροταφείου, καθώς και τα πρόστιμα που του επιβάλλει.
Την συνεχιζόμενη πρακτική, το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών του Δήμου, να πραγματοποιούνται με εκατοντάδες αναθέσεις και παράνομες κατατμήσεις, πράγμα που σημαίνει αδιαφανείς διαδικασίες, απόλυτο έλεγχο του Δημάρχου και κατασπατάληση χρημάτων.
Την επιμονή του Δημάρχου στην κατασκευή υπόγειων γκαράζ, όταν δεν προσθέτουν θέσεις στάθμευσης και κυρίως όταν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η επένδυση αυτή δεν είναι βιώσιμη. Έτσι δίνει δώρο στον όποιο επενδυτή την ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ μπορεί να αποφέρει ετήσια έσοδα στο Δήμο πάνω από 5,5 εκατ. €.
Στο φετινό προϋπολογισμό, τα εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας μας, τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης δεν είναι σε προτεραιότητα. 1,4 εκατ. € σε ασφαλτικά, ελάχιστα όμως για νέους παιδικούς σταθμούς, όταν φέτος από τις 1.000 αιτήσεις, οι 450 δεν ικανοποιήθηκαν. Επι 1,5 χρόνο ο Δήμαρχος φρόντιζε να νοικιάσει τα συγκεκριμένα καταστήματα Μυστρά και Επιδαύρου και όχι να τρέξει γρήγορα να φτιάξει κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικό ιατρείο, που άλλοι Δήμοι τα λειτουργούν χρόνια. Μόλις πρόσφατα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυσή τους. Έστω κα καθυστερημένα τη χαιρετίζουμε.
Αξίζει ακόμα να αναφέρω τις γραπτές μας προτάσεις για την κυκλοφοριακή μελέτη, τις προτάσεις μας για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, τις προτάσεις μας για την καθαριότητα, την ανακύκλωση, τα γκαράζ, την οικονομική διαχείριση του Δήμου, την στήριξη των ανέργων και πολλές άλλες, όταν καμία άλλη παράταξη δεν έχει καταθέσει γραπτώς τόσες προτάσεις. Είμαστε θετική δύναμη, ψηφίζουμε ότι θετικό προωθεί η Δημοτική Αρχή και δεν διστάζουμε να πούμε μπράβο για όποιο έργο γίνεται.
Αυτή την περίοδο προχωρεί η μελέτη για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ. και ήδη έγινε μια πρώτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για μας είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να χαράξουμε το μέλλον της πόλης και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε σημαντικές προτάσεις, με βάση το πρόγραμμα και τις αρχές μας.
Ανταποκρινόμαστε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των φορέων της πόλης μας έμπρακτα. Με ιδιαίτερη ευαισθησία στηρίζουμε τα ΑμεΑ.
Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, πέρα από δημοτική κίνηση είναι και φορέας πολιτισμού, τόνισε και με αφορμή ότι το 2013 είναι έτος Καβάφη, αναφέρθηκε στο έργο του μεγάλου μας ποιητή και κάλεσε την Δημοτική Σύμβουλο κ. Δ. Χαρίση Μπίλια να απαγγείλει το πιο αντιπροσωπευτικό ποίημά του, την Ιθάκη.
Εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η αναφορά του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Πατέρα Αλέξιου, ο οποίος ευλόγησε τη πίτα, στο θέμα του κοιμητηρίου. Σε μια εμφανή προσπάθεια να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της Μητρόπολης Γλυφάδας, τόνισε ότι δεν διαφωνεί με όσα είπε η κ. Α. Λυγνού, αλλά η εκκλησία βλέπει το ζήτημα από την πνευματική και θρησκευτική του πλευρά και αγωνιά για την ταφή των νεκρών.
Η κ. Α. Λυγνού ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι τιμά το ρόλο και στηρίζει το έργο της εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα τιμά το ρόλο που της ανέθεσε ο λαός να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Η επιλογή καταπάτησης του βουνού, ενώ δεν δίνει λύση, αμφισβητεί το δημόσιο και δασικό χαρακτήρα του και διευκολύνει τα μεγάλα συμφέροντα, κάλεσε μάλιστα τον Πατέρα Αλέξιο σε διάλογο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ευχήθηκαν και έκοψαν ένα κομμάτι από την πίτα, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ι. Τζούβελης, ο Δημ. Σύμβουλος της «Δυνατής Γλυφάδας» κ. Φ. Μπενέτος, ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος κ. Ν. Τσαρούχας, οι Δημ. Σύμβουλοι των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ.κ. Δ. Χαρίση Μπίλια και Ε. Καραμηνά,οι τέως Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ. Καραπάνος, Ν. Λεβετσοβίτης που είναι ναι αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και Ν. Νικολάου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων κ. Α. Βουγιουκλάκης και από την Εκτελεστική Γραμματεία των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ οι κ.κ. Γ. Μπούσμπουρας και Α. Κογκέλλης.
Από τους μαζικούς φορείς και τα αθλητικά σωματεία παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν, η Πρόεδρος της ΕΝΕΟΝ – ΑμεΑ κ. Δ. Ζουμπουλίδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων «Η Ρωμανία» κ. Κ. Τυλγκερίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Ο Αρκάς» κ. Ν. Τσιντής που κέρδισε και το φλουρί, από το Σύλλογο Λακώνων οι κ.κ. Μ. Αλαφούζου και Π. Μαργέλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Η Πίνδος» κ. Μ. Δοκοπούλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας» κ. Η. Γιαννόπουλος, από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Ευρυάλης ο Πρόεδρος κ. Γ. Καρδασόπουλος και η κ. Τ. Σακκά, από το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Καράμπελας και ο Ταμίας κ. Ν. Δημητρακόπουλος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Α. Καυκά, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου «Υμηττός» κ. Δ. Παναγόπουλος και σύσσωμο το Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Μπάσκετ «Άρης Γλυφάδας» κ. Γ. Καλοκαιρινός και σύσσωμο το Δ.Σ. και εκ μέρους του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου οι κ.κ. Δ. Κλάδης Μ. Χάτζιος.
Από τα τοπικά ΜΜΕ παρευρέθηκαν ο κ. Ν. Κονταρίνης από το «Βήμα Νοτίων Προαστίων» και το «VIMA on line» που ευχήθηκε και έκοψε το κομμάτι του τύπου, ο κ. Γ. Καραχάλιος από την εφημερίδα «Ο Γλυφαδιώτης» και την «Τσούχτρα» ο κ. Η. Κουτσώνας από την εφημερίδα «Ανατροπή», ο κ. Γ. Τσερκέζος από το LOCALwebtv, ο κ. Χ. Λούβρος από τα «Νέα των Νοτιανατολικών Προαστίων», ο κ. Μ. Μανωλακέλης από την εφημερίδα «Σφυγμός» και η κ. Φ. Ανδρουλάκη από το γυναικείο περιοδικό «Volta».
Ακόμα παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Αρχιτεκτόνων Ελλάδας κ. Γ. Μαδεμοχωρίτης, ο Αντιπρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Γλυφάδας κ. Σ. Ζαχαρίου, η Αντιπρόεδρος της ΕΝΕΟΝ – ΑμεΑ Π. Φαλήρου κ. Ζ. Ζουμπουλίδου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποστράτων της Αστυνομίας κ. Ν. Χατζάρας,εκπρόσωπος του Αττικού – Πνευματικού Ομίλου, η τ. Αντιδήμαρχος κ. Ε. Βαγγελάτου και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Πρόοδος» κ. Ματιάνης.
Όπως και πέρσι, στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν τυποποιημένα τρόφιμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επι τόπου μοιράστηκαν σε 10 περίπου τέτοιες οικογένειες, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και την ΕΝΕΟΝ – ΑμεΑ.
Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.