Αγρυπνία για τους Αγίους Φανέντες
Με την ευκαιρία της επετείου της εύρεσης στη Βενετία των λειψάνων των Αγίων Φανέντων ( Ιανουάριος 2009 ), θα τελεσθεί, όπως κάθε χρόνο, Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι. Στο Ναό αυτό είχαν φιλοξενηθεί τα λείψανα των Αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, για τρεις μήνες μετά από την επάνοδό τους στην Ελλάδα και μέχρι την επιστροφή τους στον Ενοριακό Ναό της Σάμης.

Στη φετινή Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση και τμήματα των λειψάνων των τριών Αγίων, τα οποία δώρισε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων προς την Ενορία της Βουλιαγμένης. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από αίτημα του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου, κατ’ εξαίρεση, αποκλειστικά και εφάπαξ, σαν αναγνώριση της σχετικής εικοσιπεντάχρονης έρευνας του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Αντζουλάτου, που είναι προϊστάμενος του Ναού στη Βουλιαγμένη, αλλά και σαν ανταπόδοση της μεγάλης συμβολής του Μητροπολίτη Γλυφάδας στην τιμή των Αγίων Φανέντων.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ο Εσπερινός θα αρχίσει στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής (25/1) και η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει περίπου την 1η πρωινή του Σαββάτου (26/1).

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΦΑΝΕΝΤΕΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.