Άνω Γλυφάδα – 4 κόκερ και ένας φιλόζωος….(video)




(prostatevo.org)

Πολλές φορές έχω εκστασιαστεί από τις διαφορετικές ερμηνείες που δίνουν οι άνθρωποι στην ίδια λέξη. Τόσο που πλέον ζητώ να μου δώσουν τον ορισμό της λέξης που χρησιμοποιούν διότι διαφορετικά αποκλείεται να συνεννοηθούμε….Άλλο λέει αυτός άλλο καταλαβαίνω εγώ… Το ίδιο βίωσα και σήμερα όταν κλήθηκα σε μία καταγγελία για 4 κόκερ σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Άνω Γλυφάδα και βρέθηκα να διαπληκτίζομαι με τη φιλόζωη ιδιοκτήτριά τους που διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι τα “έσωσε” από βέβαιο θάνατο…

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Χθες έγινε αυτή η καταγγελία στο ΦΒ

Evangelia Gkika PTrainer
17 hours ago via mobile
near Brakhámi
Στην Άνω Γλυφάδα υπάρχει μια εγκαταλελειμένη μονοκατοικία με 4 κόκερ στην αυλή (3 μαύρα και ένα καφε) σε άσχημη κατάσταση! Υπάρχουν παντού κόπρανα και είναι όλη μέρα στη ζέστη. Έρχεται κάποιος μέρα πάρα μέρα και βάζει φαγητο. Καλεσαμε την αστυνομία (ακόμα δε πατησα το πόδι μου στη γειτονιά) και ισχυρίστηκε πως εφόσον υπάρχει ιδιοκτήτης δε μπορει να κάνει τπτ. Οποίος μπορει να βοηθήσει και να κάνει κάτι παραπάνω ας περάσει απο τη γειτονιά, είναι κρίμα.

Μετά από συνεννόηση με το ΣΠΑΖ πήγαμε  σήμερα απο εκεί. Κάποιοι είχαν ήδη καλέσει την Αστυνομία. Οι κυρίες που τα έχουν θεωρούν εαυτές φιλόζωες μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι ήταν παλαιότερα μέλη φιλοζωικού συλλόγου και οτι τα έχουν γλυτώσει απο ευθανασία.

Ζήτησα τα βιβλιάρια των ζώων και η ιδιοκτήτρια των ζώων πήγε σπιτι (πιο πάνω στον ίδιο δρόμο άρα προφανώς δεν έμενε στο σπίτι όπου ήταν τα 4 ζώα) και μου έφερε ένα μόνο βιβλιάριο με τελευταίο καταγεγραμμένο εμβόλιο το 2005. Ο ιδιοκτήτριες των ζώων ισχυρίζονται οτι έχουν γίνει τα εμβόλια από την κτηνίατρο αλλά δεν έχουν καταγραφεί. Στην ερώτηση μου γιατί δεν έχουν σκάλιμπορ μου είπαν έχουν μόνο φροντλαιν. ζήτησα την επιβεβαίωση της κτηνιάτρου η οποία ήρθε μεν εκεί δεν επιβεβαίωσε τίποτα όμως. Απλά ρωτούσε συνέχεια γιατί ασχολούμαστε με αυτά τα ζώα όταν υπάρχουν χειρότερα να ασχοληθούμε. Οι ιδιοκτήτριες για τις τζίβες στο κανελί ισχυρίστηκαν οτι είναι άγρια και δεν κάθεται να κουρευτεί αλλά ούτε για εμβολιασμούς. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι είναι στειρωμένα.

Τα μαύρα που βλέπετε στο βίντεο στην αυλή είναι κόπρανα που από οτι μου είπαν οι αστυνομικοί έχει ήδη μαζέψει τα μισά πριν φτάσουμε εμείς. Οι αστυνομικοί τις είχαν ήδη παρατηρήσει για τις πολλές ακαθαρσίες και εκείνες ισχυρίστηκαν οτι έλειπαν τον 15αυγουστο. Φυσικά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί είπανε  οτι τόσες ακαθαρσίες είναι αδύνατον να γίνουν σε τόσο λίγο διάστημα. Οι γειτονες λενε οτι δεν μενει εκει αλλα παραπανω οπως και εμείς διαπιστώσαμε όπως αναφέραμε πιο πάνω οτι πήγε εκεί  για να φέρει το ένα βιβλιάριο.

Στην πίσω πόρτα της κουζίνας έχει ένα πορτάκι στην πόρτα που ισχυρίζεται οτι τα ζώα μπαινοβγαίνουν στο ακατοίκητο σπίτι. Μέσα όπως βλέπετε στο βίντεο είχε βάλει νερό τροφή και είχε τα κλουβιά. Δεν φαίνεται να μένει κάποιος μόνιμα.

Έγινε καταγραφή από τους αστυνομικούς για τα βιβλιάρια και την έλλειψη κτηνιατρικής περίθαλψης και παραμέλησης κλπ.

Ζητάμε φιλοξενίες για τα ζώα για να προχωρήσουμε σε κατάσχεση των ζώων και την περιποίηση τους.

Όποιος θα ήθελε να προσφέρει προσωρινή στέγη σε αυτές τις ψυχές μπορεί να επικοινωνήσει με το  [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.