Συνάντηση Πανά με τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μηλαδέζας Βάρης





Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τοπικούς συλλόγους, που έχει προγραμματίσει ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Μηλαδέζας Βάρης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα οδοποιίας που εκτελούνται στην περιοχή, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι έχει ήδη εγκριθεί παράταση της προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου «Οδοποιία 2009 (Μηλαδέζα)». Η ασφαλτόστρωση των δρόμων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, έργο το οποίο εκκρεμούσε, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα, στην υγιεινή αλλά και στην ασφάλεια των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι να επιλυθούν και μια σειρά ζητημάτων όπως η κατασκευή πεζοδρομίων, η μελετημένη φύτευση δέντρων σε αυτά και οι απαραίτητες εσοχές για την τοποθέτηση κάδων.
Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης που ήδη έχει εκπονήσει ο πρώην Δήμος Βάρης. Οι διαδικασίες που ορίζει ο Καλλικράτης είναι χρονοβόρες αλλά η Δημοτική Αρχή εστιάζει στην επίσπευσή τους.

Το ζήτημα της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Χερώματος – Μηλαδέζας απασχόλησε τη συνάντηση. Ο κ. Πανάς αναφέρθηκε στην ανάγκη οριοθέτησης του ρέματος και δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα.
Η μη οριοθέτησή του όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους λόγω των πλημμυρών που προκαλούνται. Έτσι ο Δήμαρχος πρότεινε να εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Ήδη, το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει, καθώς ο Δήμος εκπόνησε μελέτη για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων που έχουν στόχο την αντιπλημμυρική προστασία επί των οδών Αθ. Διάκου, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Σάμου. Η κατασκευή του έργου ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και για το λόγο αυτό ο Δήμος από την πλευρά του θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ένα από τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής, που αφορά στις οχλήσεις των κατοίκων από χρήσεις οι οποίες δεν συνάδουν με κατοικημένη περιοχή. Ο Δήμαρχος πρότεινε και τα μέλη του Συλλόγου συμφώνησαν – σημειώνοντας ότι είναι και δικό τους αίτημα – να χαρακτηρισθεί η περιοχή ως αμιγούς κατοικίας.
Ο Δήμος έχει ήδη εκπονήσει τη μελέτη για την κατασκευή πρότυπης βιοκλιματικής πλατείας στο χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί η πλατεία 25ης Μαρτίου. Η μελέτη αυτή έχει υποβληθεί στο ΚΑΠΕ για χρηματοδότηση, ήδη έχει προχωρήσει το 1ο στάδιο αξιολόγησης της και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή της.
Τέλος, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου η ολοκλήρωση της καταγραφής των εκτάσεων που θα αποδοθούν στο Δήμο, ώστε να εκπονηθεί ένας συνολικός σχεδιασμός που θα αφορά στην κατασκευή πλατειών, κοινόχρηστων χώρων, πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων και εκπαιδευτικών υποδομών στην περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.