Πένες με γαρίδες και αρακά
Ηλέκτρα Παυλίδου, Καβάλα
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο πένες
– 300-400 γρ. γαρίδες (με την ουρά)
– 1 κούπα κατεψυγμένος αρακάς
– 2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
– ¼ κούπας λευκό ξηρό κρασί
– 1 ματσάκι ψιλοκομ. μαϊντανός
– 1 ματσάκι ψιλοκομ. άνηθος
– Μια γεμάτη χούφτα κουκουνάρι
– Αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες και στα πέντε λεπτά προσθέτουμε τον αρακά ώστε να βράσουν μαζί. Βγάζουμε τα ζυμαρικά στα 10 λεπτά, κρατάμε ½ κούπα από το νερό που έβρασαν και σουρώνουμε. Παράλληλα, σε τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τις γαρίδες, το σκόρδο και το πιπέρι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά και αποσύρουμε.
2. Λιώνουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το κουκουνάρι σε μπλέντερ με τη ½ κούπα νερού που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα μυρωδικά στις πένες, προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 3-4
ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!