“Κατάργηση των χαρατσιών για όλα τα νοικοκυριά”




Παρέμβαση στη ΔΕΗ στο Μπραχάμι, καταγγέλλοντας τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα που προετοιμάζει, έκανε η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης.
Κρατώντας πανό που έγραφε «Καμιά αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος – Κατάργηση των χαρατσιών για όλα τα νοικοκυριά», μέλη της Επιτροπής μοίρασαν ανακοινώσεις, κάλεσαν εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους της περιοχής να μην αρκεστούν μόνο στην αγανάκτηση, αλλά να συμμετάσχουν σε οργανωμένο και αποφασιστικό αγώνα για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων, αλλά και για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και με έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και θα διασφαλίσει τη δραστική μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας.
Μόνο μέσα στη βδομάδα που τελειώνει, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 15 οικογένειες στην Ηλιούπολη, αλλά επανασυνδέθηκε με ενέργειες της Λαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει βάλει στόχο να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα λαϊκό νοικοκυριό. Οι νέες εξοντωτικές αυξήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα που δρομολογεί η ΔΕΗ για τα οικιακά τιμολόγια είναι από 14,5% έως 48,7% και έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, που μεσοσταθμικά ξεπέρασαν το 50% την περασμένη τετραετία. Αυξήσεις που είναι ενταγμένες στην πολιτική που στοχεύει να κάνει πιο κερδοφόρα και ελκυστική τη ΔΕΗ στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο πλαίσιο και των σχεδίων για επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίησή της.

(cityofilioupolis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.