Βούλα – Αισθητική αναβάθμιση της πόλης




Δελτίο τύπου:

Με στόχο την ουσιαστική αισθητική ανάπλαση αλλά και τη δημιουργία πάρκων που θα συμβάλλουν τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, όσο και στη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην υλοποίηση έργων ανάπλασης στη Δημοτική Ενότητα Βούλας.

Στο πλαίσιο των έργων αυτών υλοποιήθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου οικολογικού πάρκου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, στην οδό Ζακύνθου. Με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε ένα έργο που προσφέρει στους κατοίκους την ευκαιρία να απολαμβάνουν το πράσινο στη γειτονιά τους και στα μικρά παιδιά ένα χώρο ψυχαγωγίας σε φυσικό περιβάλλον.

Συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των κατοίκων στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Ιπποκράτους. Στο ίδιο σημείο πραγματοποιήθηκε συμβολικά η φύτευση μιας ελιάς αναδεικνύοντας τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής ότι οι υποδομές της πόλης μας συνδέονται με το περιβάλλον.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις στην πλατεία Θέμιδος στο πλαίσιο της διαφύλαξης και του εμπλουτισμού του πρασίνου, αλλάζοντας έτσι την εικόνα μιας παραμελημένης πλατείας.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς ανέφερε ότι: «θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των ευαισθητοποιημένων κατοίκων, δημιουργούμε μια πόλη που ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά της. Εμείς θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις υποδομές που θα διαφυλάξουν το περιβάλλον και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας ασφαλούς και φιλόξενης πόλης για τους δημότες και κυρίως για τα παιδιά».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.