Σε 30 λεπτά: Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και σάλτσα πέστο




 

Click here to find out more!
Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Οι συνταγές με ζυμαρικά είναι το φόρτε μου. Δοκιμάστε το δικό σας πέστο! Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση»
Κώστας Βασιλάκος, Σπάρτη Λακωνίας

ΥΛΙΚΑ
– 600 γρ. σπαγγέτι (ή πένες)
– 3 κολοκυθάκια
– 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 1½  ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι
– Τριμμένη παρμεζάνα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ
– 1 φλιτζ. τσαγιού βασιλικός (φυλλαράκια)
– 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (φυλλαράκια)
– 1 σκελ. λιωμένο σκόρδο
– ¼ φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια
– ½ φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα
– 1 κουτ. σούπας τριμ. παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πρώτα φτιάχνετε τη πέστο, χτυπώντας σε μπλέντερ το ½ φλιτζάνι με το βασιλικό, το πολτό σκόρδου, τα κουκουνάρια και το τυρί. Όταν γίνουν κρέμα, ρίχνετε τα υπόλοιπα φυλλαράκια βασιλικού, το μαϊντανό, τη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε ακόμα λίγο με το μπλέντερ έως ότου όλα γίνουν σαν πάστα.

2. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα πλένετε και τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Έπειτα, τα στραγγίζετε αφήνοντας τα για 15 λεπτά σε σουρωτήρι. Παράλληλα, σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο έως του μαλακώσουν, προσθέτετε τα κολοκυθάκια και αφήνετε να τσιγαριστούν όλα μαζί (3’-4’).

3. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά (8’-10’), τα σουρώνετε και τα επιστρέφετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε. Εκεί ρίχνετε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τη σάλτσα πέστο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα. Προσοχή στο αλάτι γιατί η παρμεζάνα που έχετε βάλει είναι ήδη αρκετή.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.