Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δεν έχει υπεράριθμους να απολύσει




Του Γιώργου Βλαχάκη (ilioupolitoday.gr)

Ζητήσαμε από την Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου να μας απαντήσει σχετικά με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου ως απάντηση σε ό, τι κατήγγειλαν και καταμαρτυρούσαν στην δημαρχιακή πρακτική του Δημάρχου κου Βαλασόπουλου.
Η πρόεδρος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι οι καταγγελίες δεν ήταν της Προέδρου αλλά ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και οι απάντηση στο δελτίο τύπου του Δημάρχου θα πρέπει να έρθει μέσα από τη θεσμική διαδικασία του Διοικητικού Συμβουλίου.
«Η ομοφωνία όλων των παρατάξεων στο Δ.Σ. του σωματείου σε ότι καταγγέλλουμε αντικατοπτρίζει πραγματικά την ομοψυχία των εργαζομένων για την οποία κόπτεται ο Δήμαρχος» συνέχισε .

Κουβεντιάζοντας γενικότερα έπειτα από την τοποθέτηση αυτή μας διευκρινίστηκε ότι στο προσχέδιο νόμου περί ρυθμίσεων θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών υπήρχαν διατάξεις λόγω των οποίων πράγματι υπήρχε κίνδυνος να απολυθούν 75 και πλέον εργαζόμενοι στο Δήμο. «Έπρεπε να ενημερώσουμε και να αντιδράσουμε» Η κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ είχε ως αποτέλεσμα να ψηφιστεί τροπολογία και να υπάρξουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι και έτσι «αυτή τη στιγμή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο κίνδυνος απόλυσης εργαζόμενου στο δήμο Ηλιούπολης»
Όμως στο ψηφισμένο νόμο 4019/22 υπάρχει ρήτρα ισοδυνάμων που σημαίνει ότι αν δεν βγουν τα οικονομικά των Δήμων τα μεγέθη θα αναπροσαρμόζονται ανά πάσα στιγμή και ο κίνδυνος των απολύσεων είναι εν δυνάμει ορατός.
Ακόμα στον νόμο προβλέπεται η υποβάθμιση των Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπαλλήλων (Δ.Ε) σε Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε) για τις ανάγκες της υπηρεσίας ..με ότι σημαίνει κι αν αυτό σημαίνει για την μισθολογική και όχι μόνο εξέλιξή τους.
Πέραν αυτών προβλέπεται να τίθεται σε διαθεσιμότητα οποιασδήποτε υπάλληλος για οποιοδήποτε αδίκημα το οποίο θα βεβαιώνεται από αστυνομικό όργανο, πριν την τελεσίδικη απόφαση και κρίση .

Αναφορικά με τις απλήρωτες καθαρίστριες με αιτία τη μη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους Ε.Ι.Ν ( Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ) προς τους δήμους , σημειώθηκε ότι γειτονικοί Δήμοι, ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα , πληρώνουν, έως ότου υπάρξει αυτή η χρηματοδότηση, από τα λειτουργικά τους

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μειώσεις των χρηματοδότησης των ΚΑΠ ( που αφορούν λειτουργικές και μισθολογικές ανάγκες) έχουν μειωθεί κατά 60%, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας και μισθοδοσίας και στο Δήμο Ηλιούπολης.

Είναι γεγονός αναφέρθηκε ότι στο γκαράζ του Δήμου αναγκάζονται εργαζόμενοι να αγοράζουν από την τσέπη τους μικρής αξίας ανταλλακτικά για την επισκευή των αυτοκινήτων , ενώ κάθε πρωί φορτίζονται οι μπαταρίες τους γιατί αν και παλιές δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα λάστιχα του πιο πρόσφατα αγορασμένου οχήματος μεταφοράς απορριμμάτων φαίνονται φθαρμένα γιατί ως καινούρια αντικατέστησαν τα λάστιχα ενός άλλου πιο αναγκαίου απορριμματοφόρου.

Πέραν τούτων υπήρξε επιμονή στο στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου τις μέρες της απεργίας , γεγονός που δεν το τόλμησε κανένας Δήμαρχος έως τώρα ..και εκφράσθηκαν απορίες με ποια διαδικασία επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος ιδιώτης και εάν ήταν εθελοντική η προσφορά του στο έργο της αποκομιδής .ποια ήταν τα ανταποδοτικά οφέλη του .

Για να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες αυτές σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο της Πόλης κ. Βαλασόπουλο αφού του τις κάναμε γνωστές μας δήλωσε :

Καμία ομοφωνία στο όνομα συνδικαλιστικών πρακτικών και σχεδιασμών δεν δικαιολογεί την επί μέρες διασπορά ψευδών ειδήσεων που παίζουν στην πλάτη της ανασφάλειας των εργαζομένων . Είναι κατάπτυστη πρακτική.

Ο Δήμος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του έμπρακτα και όχι λαϊκίζοντας, συμμετέχοντας στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όχι μόνο

Οι Δήμοι που πληρώνουν όπως πληρώνουν τους εργαζόμενους, χωρίς να διεκδικούν τα οφειλόμενα από εκείνους τους Δημόσιους Οργανισμούς που τα οφείλουν, έχουν φτάσει τώρα πια πραγματικά σε σημείο να μη μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους συνολικά. Πέραν τούτου αν το έκανε ο Δήμος θα ήταν μια παράνομη πράξη και θα υπήρχε καταλογισμός.

Δεν στήθηκε απεργοσπαστικός μηχανισμός .Ο ιδιώτης όταν εμφάνισε τους κάδους συλλογής απορριμμάτων …την ίδια στιγμή αναγκάστηκε από εμάς να τους αποσύρει μετά από έλεγχο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει άδεια να λειτουργήσει όπως ήθελε να λειτουργήσει.
(σ.σ. το κοντέινερ-κάδος που στήθηκε στην κεντρική πλατεία πήρε τη θέση 5-6 πλαστικών κάδων του Δήμου που βρίσκονταν εκεί. Τέτοια ενέργεια δεν γίνεται χωρίς την ενεργή βοήθεια της αρχής, μόνο με πρωτοβουλία ιδιώτη ο οποίος μετά από αυτά μπορεί να διωχθεί και ποινικά, κάτι όμως που δεν βλέπουμε)

Η οικονομική διαχείριση που γίνεται στο Δήμο της Ηλιούπολης με κάνει να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι και οι λειτουργίες του Δήμου θα εξακολουθούν να αναπτύσσονται και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται ..

Τα υπόλοιπα δε χρήζουν σοβαρής απάντησης …

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.