Στον Άλιμο η έκθεση φωτογραφίας «Ανακαλύπτουμε την Πικροδάφνη»
 

Στον Άλιμο η έκθεση φωτογραφίας «Ανακαλύπτουμε την Πικροδάφνη»

 

Μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανακαλύπτουμε την Πικροδάφνη», θα βρίσκεται στον Άλιμο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στην οδό Ιωνίας 96. Την έκθεση φωτογραφίας επιμελήθηκε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τους τελευταίους μήνες φιλοξενήθηκε στο σταθμό του μετρό Άγ. Δημήτριος για 3 μήνες και στο Δήμο Π. Φαλήρου για 2 περίπου εβδομάδες.
Με καλλιτεχνική ματιά η έκθεση στοχεύει στην προβολή της περιβαλλοντικής αξίας του ρέματος της Πικροδάφνης για την ευρύτερη περιοχή, την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού τοπίου της και της ξεχωριστής βιοποικιλότητάς της.
Οι εξαιρετικές φωτογραφίες της έκθεσης αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της Πικροδάφνης καθώς οι καλύτεροι φωτογράφοι φύσης της χώρας, όπως ο κ. Χρήστος Βλάχος και ο κ. Νίκος Πέτρου αλλά και άλλοι, έχουν αποτυπώσει μοναδικά τοπία του ρέματος σε όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και “κατοίκους” της Πικροδάφνης, είδη που ποτέ δεν θα πιστεύαμε ότι ζουν τόσο κοντά μας, μέσα στην ίδια μας την πόλη, όπως τσαλαπετεινοί, κουκουβάγιες, αλκυόνες, νυχτερίδες, σκαντζόχοιροι και αμφίβια.
Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στο Δήμο Αλίμου και σκοπός είναι να φιλοξενηθεί απ’ όλους τους Δήμους από τους οποίους περνά το ρέμα της Πικροδάφνης, από σχολεία αλλά και από άλλους εκθεσιακούς χώρους του λεκανοπεδίου και φορείς.

Μερικές πληροφορίες για την Πικροδάφνη

Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα από τα τελευταία αστικά ρέματα που έχουν απομείνει στην Αττική.
Από ψηλά φαίνεται σαν μια καταπράσινη διαδρομή που περνά μέσα από πυκνοδομημένες τσιμεντόκτιστες περιοχές.
Ξεκινά από τους πρόποδες του Υμηττού, διασχίζει τους δήμους της Ηλιούπολης, του Αγ. Δημητρίου, του Αλίμου και καταλήγει στο Π. Φάληρο. Εκεί, στις εκβολές του ρέματος δημιουργείται ένας αξιόλογος υδροβιότοπος
Το ρέμα της Πικροδάφνης, παρά την έντονη «κακοποίησή» του τις τελευταίες δεκαετίες καθώς και την κατ’ επανάληψη μόλυνση των νερών του, αποτελεί κάθε χρόνο, σταθμό για αμέτρητα αποδημητικά πουλιά και παραμένει γεμάτο ζωή!
Βάτραχοι, σαύρες, έντομα του νερού, πολλά πουλιά όπως αλκυόνες και πελαργοί με μια απλή βόλτα στο ρέμα μπορούν να εντοπιστούν εύκολα!
Η χλωρίδα της Πικροδάφνης είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια με πολλά είδη δένδρων και θάμνων, αντιπροσωπευτικά της Μεσογειακής βλάστησης.
Η πλούσια και πυκνή βλάστηση των παρόχθιων περιοχών του ρέματος μοιάζουν με πραγματική πράσινη όαση μέσα στην πόλη μας!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.