Σοκ στον Άλιμο από τη λίστα της zougla.gr
Τα ονόματα δυο πρώην δημάρχων και δυο αντιδημάρχων του Δήμου Αλίμου περιλαμβάνει η λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει σήμερα η  zougla.gr.

Πρόκειται για τους πρώην δημάρχους Αλέκο Αλούκο (ΠΑΣΟΚ) και Κωνσταντίνο Μαντζουράνη (ΝΔ) και του πρώην αντιδημάρχους Γεώργιο Τσιτσάνη (ΠΑΣΟΚ) και Νικόλαο Τσαμπαρλή (ΝΔ).Στον Άλιμο επικρατεί “παγωμάρα”και όλοι περιμένουν τις αντιδράσεις των τεσσάρων.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της zougla.gr

 

 

Όλα είναι ξεκάθαρα πλέον μετά την δημοσιοποίηση και των επισήμων εγγράφων που καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή και αναμφισβήτητο τρόπο την αυθεντικότητα του καταλόγου των ονομάτων πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από την Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ.

Όπως είχε επισημανθεί και προ ημερών η «λίστα των 36» αφορούσε πολιτικούς και το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στον κατάλογο που έχει στα χέρια της η zougla.gr συμπεριλαμβάνονται και ονόματα αιρετών και μη αιρετών προσώπων από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοικητικών θέσεων όπως νομάρχες – περιφερειάρχες, καθώς και ατόμων που είχαν ή έχουν θέσεις διοικητών οργανισμών.

Με λίγα λόγια δεκάδες άτομα σε άμεση σχέση με την πολιτική σκηνή και την διοίκηση ερευνώνται για την οικονομική τους κατάσταση.

Το απομεσήμερο της Παρασκευής με τον πλέον επίσημο τρόπο ο σημερινός ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο και παρέδωσε την «λίστα των 36» στον αντιεισαγγελέα Νίκο Παντελή, ο οποίος και θα την διαβιβάσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε. Πρόκειται για μία αποδοχή η οποία δεν σηκώνει περιθώρια ελιγμών εκ μέρους της κρατικής διοίκησης.

Ο κ. Στέλιος Στασινόπουλος τις τελευταίες ημέρες «βομβάρδιζε» με ανακοινώσεις τα πολιτικά πρόσωπα που καταγράφονται στη «λίστα των 36» βεβαιώνοντάς τα ότι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν. Πρόκειται για μέγα ολίσθημα κρατικού λειτουργού.

Τα πολιτικά αυτά πρόσωπα προέβησαν σε αναπαραγωγή αυτών των ανακοινώσεων τις οποίες ανάρτησαν στο Διαδίκτυο προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους. Πρόκειται για «εύρημα» του κ. Στέλιου Στασινόπουλου. Ο ειδικός γραμματέας του Υπ. Οικονομικών διαψεύστηκε από την ίδια την πραγματικότητα. Η zougla.gr δημοσίευσε τα επίσημα έγγραφα της εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ αποκαλύπτοντας πως τα πολιτικά πρόσωπα της «λίστας των 36» όντως συμπεριλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους των περιφερειακών διευθύνσεων της διωκτικής Αρχής και ερευνώνται σε διάφορες φάσεις και επίπεδα για την οικονομική τους κατάσταση.

Δύο καρατομήσεις και δύο επαναπροσλήψεις

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπό κρατικό έλεγχο δημοσίευσε την είδηση ότι καρατομήθηκαν δύο ανώτερα στελέχη του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για τους κ.κ. Λέκκα και Παναγιωτόπουλου, ο πρώτος επιχειρησιακός υπεύθυνος του ΣΔΟΕ και ο δεύτερος διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής. Δεν πέρασε παρά μία ώρα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απέσυρε την είδηση αυτή, δίχως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, ενώ από το Υπουργείο Οικονομικών διέρρεε την πληροφορία πως οι υπό αντικατάσταση υπάλληλοι «επανέρχονται στις θέσεις τους». Πρόκειται για αλαλούμ; Πρόκειται για μπάχαλο; Σίγουρα αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη ελαφρότητα, η οποία καταδεικνύει στην καλύτερη περίπτωση την αμηχανία και στη χειρότερη τον πανικό του συστήματος.

Δείτε τα επίσημα έγγραφα και τα ονόματα των πολιτικών

Ντόμινο ανατροπών, παραπληροφόρησης και… λάσπης

Από την αρχή, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είχε ξεκαθαρίσει πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα ελέγχονται και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ένοχοι, έως ότου η έρευνα των Αρχών ολοκληρωθεί. Υποστήριξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι για όλους και όλες ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, τεκμήριο το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νομικού μας πολιτισμού.

To πολιτικό σύστημα αλλά και γενικότερα το κατεστημένο που το πλαισιώνει ξαφνιάστηκαν, ανασυντάχθηκαν και αντεπιτέθηκαν. Είναι τα ίδια πρόσωπα που έχασαν τη λίστα Λαγκάρντ και την ανακάλυψαν έπειτα από δύο χρόνια. Οι πράξεις τους και οι δημόσιες τοποθετήσεις τους αφήνονται στην κρίση του ελληνικού λαού.

Στην προσπάθεια διάσωσης του συστήματος συμμετείχε δυστυχώς -εκουσίως ή ακουσίως – και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος. Ενημερώνοντας, γραπτώς, τα πολιτικά πρόσωπα που προσέτρεξαν να πληροφορηθούν εάν ελέγχονται, επεσήμανε ότι το Σώμα δεν έχει στη διάθεσή του τέτοια στοιχεία.

Στη συνέχεια, οι προσφεύγοντες χρησιμοποίησαν τις έγγραφες απαντήσεις του κ. Στασινόπουλου, προκειμένου να στήσουν το δικό τους πολιτικό σόου. Απώτερος σκοπός ήταν να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, λες και είναι «έγκλημα» ένα δημόσιο πρόσωπο να ελέγχεται.

Η zougla.gr απέφυγε να λάβει μέρος σε αυτό το περίεργο φλερτ μεταξύ πολιτικής εξουσίας και ορισμένων «παρατρεχάμενων» της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνον.

Περίμενε καρτερικά να δει μέχρι πού θα φτάσει αυτή η θρασεία αντίδραση του συστήματος, αλλά και ο πολιτικός εξευτελισμός ορισμένων προσώπων.

Εκτεθειμένος είναι πλέον και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, ο οποίος με «ντρίμπλες» στις διατυπώσεις του προσπάθησε να διαψεύσει την ίδια του την υπηρεσία. Ο κ. Στασινόπουλος είναι πλέον υπόλογος και στην κοινή γνώμη και στους πολιτικούς που ελέγχονται αλλά και σε όσους θέλησαν να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα της «λίστας». Είναι εξίσου υπόλογος και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του οποίου άλλωστε αποτελεί προσωπική επιλογή.

Για να πει κάποιος την αλήθεια, αρκεί να περιγράψει τα γεγονότα. Όταν δε τα γεγονότα συνοδεύονται από επίσημα έγγραφα-ντοκουμέντα, τα οποία απεστάλησαν στο γραφείο του ειδικού γραμματέα και από εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών, τότε, μάλλον, κάποιος ή κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Προκειμένου να μπει τέλος σε αυτό το σίριαλ παραφιλολογίας, η zougla.gr δημοσιεύει ένα μέρος των επίσημων εγγράφων που απεστάλησαν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ και συγκεκριμένα στο γραφείο του ειδικού γραμματέα.

Η αρχή

Αφορμή για να αρχίσουν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ να ενημερώνουν τον κ. Στασινόπουλο σχετικά με τον έλεγχο που γίνεται για πολιτικά πρόσωπα (και όχι μόνο, καθώς αναφέρονται νομάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι) αποτέλεσε η ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, κ. Νίκου Τσούκαλη.

Η ερώτηση του κ. Τσούκαλη είχε ως αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών και κατατέθηκε στις 28 Αυγούστου του 2012, ενώ έφερε ως θέμα: «Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ, υποθέσεων πολιτικών προσώπων».

Στην ερώτηση αναφέρονταν τα εξής:

«Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών,

Εύλογα ερωτηματικά και απορίες προκάλεσε η μη αναμενόμενη αντικατάσταση του Ιωάννη Διώτη, από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ καθώς είναι γνωστό, μεταξύ άλλων και από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει σειρά ελέγχων και σε πολιτικά πρόσωπα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Ερευνά πράγματι το ΣΔΟΕ υποθέσεις πολιτικών προσώπων για τις οποίες έχει ανοίξει φακέλους;

2. Πόσοι είναι οι φάκελοι που διερευνώνται, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή;».

Η ενημέρωση

Μετά την κατάθεση της ερώτησης, κατόπιν εντολής του ΥΠΟΙΚ, η Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ αλλά και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις άρχισαν να αποστέλλουν έγγραφα στα οποία ανέφεραν τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται.

Μεταξύ αυτών βρίσκονταν πρώην και νυν βουλευτές, υφυπουργοί, υπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι. Συμπεραίνεται, λοιπόν, ότι πρόκειται για ονόματα που ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό 36. Η zougla.gr είχε δημοσιεύσει μόνο τα ονόματα των πρώην και νυν βουλευτών, υφυπουργών και υπουργών που αναφέρονταν στις καταστάσεις-αναφορές των περιφερειακών διοικήσεων.

Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε δει τις συγκεκριμένες καταστάσεις καθώς σε έγγραφη απάντησή του πριν από περίπου 10 ημέρες ανέφερε ότι την παρούσα περίοδο το ΣΔΟΕ ελέγχει 32 πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Στασινόπουλος, όμως, προφανώς δεν τη διάβασε ποτέ…

Προσοχή στη διατύπωση

Όπως ήταν λογικό, η δημοσιοποίηση των ονομάτων 36 πολιτικών προσώπων που βρίσκονταν σε αυτές τις καταστάσεις-αναφορές προκάλεσε σάλο και τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό. Σάλο αδικαιολόγητο, καθώς άπαντες θα έπρεπε να χαιρέτιζαν τον οποιοδήποτε έλεγχο, από τη στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα.

Παρόλο που ουδείς, ούτε το Υπουργείο Οικονομικών ούτε κάποιος επίσημος κρατικός φορέας, δεν διέψευσε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αίσθηση προκάλεσαν οι πρόσφατες απαντήσεις του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, κ. Στέλιου Στασινόπουλου, ο οποίος -μέσω επίσημων εγγράφων- ενημέρωνε τους πολιτικούς ότι το όνομά τους δεν περιλαμβάνεται σε καμία «λίστα» της Υπηρεσίας.

«Σε απάντηση της εξώδικης δήλωσης-διαμαρτυρίας και πρόσκλησης, σας γνωρίζουμε ότι σε σχέση με όσα αναφέρονται από εσάς στην ανωτέρω εξώδικη δήλωσή σας, ουδεμία λίστα στην οποία αναφέρεται το όνομά σας υπάρχει στην υπηρεσία μας» επαναλάμβανε συνεχώς ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ σε όποιον πολιτικό ζητούσε να ενημερωθεί για το θέμα.

Προφανώς, θέλουμε να πιστεύουμε, διέλαθε την προσοχή του κ. Στασινόπουλου ότι τα έγγραφα των Περιφερειακών Διοικήσεων της Δίωξης κατέληγαν στο γραφείο του…

Ο κ. Στασινόπουλος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ότι δεν ελέγχεται. Ο κ. Καμμένος το χρησιμοποίησε επικοινωνιακά, απειλώντας θεούς και δαίμονες. Ας αποταθεί πλέον στο πρόσωπο το οποίο τον διαβεβαίωσε ότι δεν ελέγχεται.


(Δείτε την απάντηση του κ. Στασινόπουλου στον κ. Καμμένο που ανήρτησε στο Facebook)

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε ο κ. Στασινόπουλος και σε άλλους πολιτικούς και δημάρχους, όπως για παράδειγμα στον κ. Γ. Πατούλη, δήμαρχο Αμαρουσίου.

Δείτε το έγγραφο που απέστειλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και εμφανίζεται το όνομα του κ. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε για το θέμα, άρχισε να απειλεί προς πάσα κατεύθυνση.

Και σε αυτήν την περίπτωση ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ διαβεβαίωσε τον συγκεκριμένο πολιτικό ότι το όνομά του δεν εμφανίζεται σε καμία «λίστα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.