Πανάς σε Μηταράκη:”να παραχωρηθεί η χρήση των ακτών στο Δήμο”




 

«Η σύμφωνη γνώμη των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας πρέπει να είναι προαπαιτούμενο οποιασδήποτε απόφασης»

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη, στο πλαίσιο των κυβερνητικών εξαγγελιών για την υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο – Σούνιο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Μοσχάτου – Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής,
Στόχος ήταν να τεθούν από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την οργάνωση, υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου, ενώ επισημάνθηκε ότι ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες θα είναι συνεχής.


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θέτει ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ανέφερε ότι: «οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπλασης και παρέμβασης στο παραλιακό μέτωπο πρέπει να προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών. Στην πόλη μας, Πολίτες και Δημοτική Αρχή, έχουμε θέσει από κοινού ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και αυτό το θεωρούμε προαπαιτούμενο, καθώς πιστεύουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη πρέπει πάντα να σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών».
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή έχει ήδη αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που αφορά στο παραλιακό μέτωπο και προετοιμάζει την προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού για την εκπόνηση master plan για τον ανασχεδιασμό του παραλιακού μετώπου, με βασική κατεύθυνση τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος . Αναλύοντας τις βασικές κατευθύνσεις για τον επανασχεδιασμό του παραλιακού μετώπου δήλωσε ότι : «Στόχος μας είναι η ενοποίηση της πόλης με τις ακτές της, σε καίρια και κομβικά σημεία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγάλα οικολογικά πάρκα τα οποία θα προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στους κατοίκους της περιοχής, θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας της πόλης μας. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει ως βασική προϋπόθεση την υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου σε σημεία που βρίσκονται σε προέκταση των πλατειών και κομβικών σημείων του Δήμου μας».
Η πρόταση αυτή του Σ. Πανά προκάλεσε θετικές αντιδράσεις τόσο από τους Δημάρχους που συμμετείχαν στη συνάντηση όσο και από τον ίδιο τον Υφυπουργό ο οποίος σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μπορεί να υιοθετηθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.
Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής να παραχωρηθεί η χρήση των ακτών στο Δήμο. «Πρόκειται για ένα αίτημα που εμείς ως Δημοτική Αρχή προωθούμε με στρατηγική από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Δήμος θα πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο στο σχεδιασμό του έργου».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.