Μια ακόμη πλούσια καλοκαιρινή σεζόν




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές, εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης.

Το καταξιωμένο πια σε όλο το λεκανοπέδιο Φεστιβάλ του Δήμου μας, στο ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής, φιλοξένησε για άλλη μια χρονιά ποιοτικές παραστάσεις για όλες τις αισθητικές απαιτήσεις και όλες τις ηλικίες. Ο αριθμός των θεατρικών σχημάτων που παρήλασαν φέτος από το Δημοτικό μας Θέατρο ανήλθε στα δέκα πέντε (15), ενώ η προσέλευση θεατών έφτασε στις 11.500 άτομα. Σημειώνεται επίσης ότι για δεύτερη χρονιά φέτος το Φεστιβάλ απέφερε κέρδος στο Δήμο, ύψους 3.293,15€, σε αντίθεση με παλαιότερα έτη, που ήταν ζημιογόνο.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η σαιζόν και για το Δημοτικό μας Κινηματογράφο, ο οποίος προσέφερε στους δημότες μας ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα ταινιών, ταινίες βραβευμένες σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις, δείγματα εξαιρετικής κινηματογραφικής τέχνης. Στο με πολλή φροντίδα επιλεγμένο πρόγραμμα ανταποκρίθηκαν θερμά οι συμπολίτες μας, με τη μεγάλη προσέλευσή τους, που έφθασε τις 12.500 άτομα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ειδική μέριμνα για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, αλλά και για όλους τους δημότες, με την ειδική τιμολογιακή πολιτική που υιοθετήθηκε. Αξίζει να τονίσουμε ότι παρά τις ειδικές εκπτώσεις με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος ήταν και φέτος κερδοφόρος, αποφέροντας καθαρά έσοδα ύψους 17.564,23€.

Τέλος εξαιρετικά επιτυχημένος αποδείχθηκε και ο νέος θεσμός που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην πόλη μας, αυτός των Διαδρομών με πυξίδα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. 340 παιδιά, 5 έως 15 ετών -αλλά και πολλοί ενθουσιώδεις γονείς- πήραν μέρος στις 22 εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, συμμετέχοντας σ’ ένα ταξίδι γνώσης και δημιουργικότητας, με κέντρο το βιβλίο και τη χαρά της ανάγνωσης. Ο νέος αυτός θεσμός που έχει σαν στόχο το άνοιγμα και τη δημιουργική σχέση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την τοπική κοινωνία, βρήκε από τον πρώτο κιόλας χρόνο της γέννησής του ένθερμους υποστηρικτές, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε σε ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μέλλον.

Επειδή στις δύσκολες εποχές ο Πολιτισμός δεν είναι μόνο στήριγμα, αλλά και όπλο ενάντια στις επιθέσεις σκοταδισμού και ανελευθερίας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη και πάθος να υπηρετούμε και να προωθούμε τον Πολιτισμό, με δράσεις, θεσμούς και διοργανώσεις πάντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, προσιτές σε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.