Hλιούπολη – Δημοτικό Συμβούλιο 27ης Σεπτεμβρίου 2102




 

Το ζήτημα της παραχώρησης δημόσιου οικοπέδου στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου από την ΕΤΑΔ, για ανέγερση Πνευματικού Κέντρου της Χριστιανικής Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/9/12, επί του οποίου ελήφθη ομόφωνη απόφαση για πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής από κοινού με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους κατοίκους, προκειμένου να αποτραπεί η παραχώρηση, λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης που υφίσταται η συγκεκριμένη περιοχή, ώστε ο δημόσιος αυτός χώρος να παραμείνει χώρος πρασίνου ως έχει σήμερα.

 

Συζήτηση έγινε επίσης, για το θέμα της λειτουργίας των γηπέδων 5Χ5 του Δήμου μας, κατά την οποία, αφού ενημερώθηκε το σώμα για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Ηλιούπολη, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμαρχο, για διερευνητικές επαφές με τα αθλητικά σωματεία της πόλης, προκειμένου να αναζητηθεί η καλύτερη λύση, για τη λειτουργία και χρήση των εγκαταστάσεων από τους αθλητές και τους δημότες της πόλης.

 

Κατά την ίδια συνεδρίαση έγινε και αναλυτικός απολογισμός για το έργο των νέων κοινωνικών θεσμών του Δήμου. Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι:

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει ήδη εξυπηρετήσει δεκάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας, και διαθέτει πληθώρα φαρμάκων, λόγω της μεγάλης προσφοράς από δημότες, φαρμακεία και φορείς της πόλης μας, σε βαθμό που κρίθηκε αναγκαία η επέκταση του χώρου.

 

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο εξυπηρετεί σήμερα σε μόνιμη βάση 71 παιδιά και εφήβους, τα οποία παρακολουθούν εξατομικευμένα προγράμματα, που υλοποιούνται από ειδικούς επιστήμονες, ενώ το οικονομικό κόστος καλύπτεται είτε από τον ασφαλιστικό τους φορέα, είτε είναι δωρεάν, σε περιπτώσεις απορίας ή έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης.

 

Το πρόγραμμα «Δημιουργικό καλοκαίρι», που είχε σαν στόχο τη δημιουργική απασχόληση παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φιλοξένησε 103 παιδιά, τα οποία πήραν μέρος σε πρωτότυπες ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες, υπό την εποπτεία εξειδικευμένων επιστημόνων και παιδαγωγών.

 

Τέλος το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ήδη λειτουργεί, χωρίς να επιβαρύνει ούτε με 1 ευρώ τον προϋπολογισμό του Δήμου, αν και παρέμεινε για κάποιους μήνες κλειστό λόγω ανακαίνισης, προσέφερε 212 δωρεάν πακέτα τροφίμων σε άπορους συνδημότες μας κατόχους κόκκινης κάρτας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, και εξυπηρέτησε 800 περίπου οικογένειες.

 

Παράλληλα ετοιμάζεται και 2ο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα λειτουργήσει υπό την διαχείριση και εποπτεία διαπαραταξιακής επιτροπής, με οικονομική ενίσχυση από το Δήμο.

 

 

1/10/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.