Down & Out μια Blues μπάντα από το Μπραχάμι




(http://imaginistes.com)

Οι Down & Out  είναι ο Αντώνης ο Γιώργος και ο Τάσος, τρείς καουμπόηδες από το Μπραχάμι City.Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, είναι γνωστό ότι το Μπραχάμι είναι τοTexas της Ελλάδας, αφού κατά καιρούς εμφανίζονται  Σερίφηδες , Sallon ,Ινδιάνοι  και συμμορίες παρανόμων.

Οι Down & Out σχηματίστηκαν το 2003 και λατρεύουν το παλιό καλό Αμερικάνικο rock’n’roll, τα blues και το hillbilly. Έχουν ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό και έχουν ανοίξει συναυλίες  σημαντικών ονομάτων όπως ο Gary Moore, ο Johnny Winter και οι Beasts Of Bourbon.To 2008 κυκλοφόρησαν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο “First Single” και το 2009 κυκλοφόρησαν το “Tres Weirdos”.

Έχουν παίξει σε μια σειρά από αναγνωρισμένα Ευρωπαικά φεστιβάλ όπως το Guinness Cork Jazz Festival στην Ιρλανδία και το Torun Blues Meeting στην Πολωνία  καθώς επίσης και στο αξιοσέβαστο Guinness Rhythm & Roots Festival στο Κίλκενυ μαζί με μερικά  από  τα μεγαλύτερα country, folk και rock n’ roll ονόματα.

 

Ας δούμε μερικές δηλώσεις τους….

Ποιο είδος από αυτά που παίζετε σας εκφράζει περισσότερο;
Σίγουρα τα blues… είναι μουσική από την ψυχή… είναι κατάθεση ψυχής. Δε γίνεται να λες ότι παίζεις blues και να μη το νιώθεις… αν δε το νιώθεις τότε κάτι δεν πάει καλά… μάλλον δεν παίζεις blues.

 Πείτε μας λίγο την ιστορία του ονόματος σας.
Ο κόσμος ποτέ δεν κατάλαβε ότι το όνομα μας έχει νόημα… ίσως να του φαίνεται πολύ απλό για να σημαίνει κάτι… και όμως… Down and out στην αργκό σημαίνει ο άφραγκος – αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα που λένε. Ήταν το ιδανικό όνομα για εμάς καθώς χαρακτηρίζει την οικονομική μας κατάσταση, χαχαχα! Επίσης είναι συνώνυμο του blues, αν το καλοσκεφτείς.

 Ένα μήνυμα για τους νέους μουσικούς αλλά και κάτι που νομίζετε ότι αξίζει να φωνάξετε;
Μη πάτε να κάνετε κάτι καινούργιο από το μηδέν εσκεμμένα, δε γίνεται…ακούστε πολύ μουσική και παίξτε κάτι που υπάρχει ήδη με το δικό σας τρόπο. Μόνο τότε αυτό θα αποκτήσει προσωπικότητα και μοναδικότητα… Επίσης μαζέψτε λεφτά και φτιάξτε τον ήχο σας. Η αναζήτηση του ήχου δεν τελειώνει ποτέ…

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r57basVuQLU

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.