Δημοτικό Συμβούλιο: μειώνεται ολοένα και περισσότερο η συνοχή της Δημοτικής Αρχής




(alkyonida-news.gr)

Ολοένα και πιο δύσκολο φαίνεται να γίνεται το έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία φαίνεται να έχει χάσει όχι μόνο την εσωτερική της συνοχή αλλά και την αξιοπιστία της απέναντι στους δημότες ως προς το ρόλο και την ουσία του έργου της.

Στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η ομάδα των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης που εκφράζουν την αντίθεση τους για τις προτάσεις, το έργο και τις δράσεις του Δημάρχου κ. Σπυράγγελου Πανά ολοένα ενισχύεται. Ακόμη δε και οι συμμαχίες με συμβούλους συνδυασμών της αντιπολίτευσης φαίνεται να μην είναι πλέον αρκετές για την υποστήριξη του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Βασική απόδειξη, το γεγονός ότι στις πρόσφατες συνεδριάσεις καταψηφίστηκαν η αναμόρφωση του προυπολογισμού, το Επιχειρησιακο Σχέδιο αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για την επικείμενη χρονιά – βασικά εργαλεία για την έκφραση και υλοποίηση του οράματος και προεκλογικών δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής. Εν τω μεταξύ, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης με λειτουργικές αρμοδιότητες παραιτούνται δημόσια για λόγους πολιτικής και προσωπικής ευθύνης, όπως ανέφεραν στις αντίστοιχες δηλώσεις του, ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα ανακαλούν τους ίδιους τους, τους εαυτούς.

Η βασική δικαιολογία δε περί μη υλοποίησης της όποιας ενέργειας λόγω οικονομικής δυσχέρειας και ευρύτερης κοινωνικοπολιτικής κρίσης φαίνεται να έχει εξαντληθεί και να μην πείθει ολοένα και περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης αλλά και δημότες, ενώ προκαλεί ήδη την έντονη αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης τα δύο βασικά θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση ερωτήσεων / τοποθετήσεων προ ημερησίας διατάξεως, αφορούσαν:

το αίτημα μεγάλου αριθμού δημοτικών συμβούλων αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης να καταδικάσθούν από μέρους της Δημοτικής Αρχής, ενέργειες και συμπεριφορά Αντιδημάρχων της συμπολίτευσης,
την αντίθεση δημοτικών συμβούλων αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης ως προς το εφαρμοστέο μέτρο διαχείρισης της κυκλοφοριας στην Πλ. Άλσους στο Πανόραμα Βούλας, ιδίως όταν η ενέργεια του Δημάρχου έρχεται σε αντίθεση με πρότερη απόφαση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέματα τα οποία φάνηκε βάσει της εντος Δ.Σ. συζήτηση, να μην προβληματίζουν τη Δημοτική Αρχή, αποξενώνοντας την ακόμη περισσότερο από τους ίδιους της τους συμβούλους αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

Η προσπάθεια για εντυπώσεις και αντιστροφή του κλίματος με την αναφορά σε μέτρα και ενέργειες για ένα θέμα που απασχολεί ένα μεγάλο μέρος των πολιτών στην ενότητα της Βούλας, π.χ. το θέμα του 3ου Γυμνασίου Λυκείου, αμφισβητήθηκε ήδη δημοσίως από τον πρώην Δήμαρχο Βούλας αλλά και απο μέλη τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Από τα μέχρι στιγμής γεγονότα φαίνεται, ότι η διαφορετικότητά των μελών της συμπολίτευσης, που κατάφερε να συγκεράσει στο παρελθόν ο πρώην Δήμαρχος κ. Κασιδόκωστας, ανταποκρίνεται μερικώς έως ελάχιστα στη διοίκηση του κ. Πανά, τουλάχιστον φαινομενικά. Εκτός και αν όλα αυτά βασίζονται στο σκεπτικό “άρνηση για την άρνηση”..

Ελπίζουμε ο χρόνος και τα έργα, να αποδείξουν το αντίθετο και το ευρύτερο κλίμα να ανατραπεί..για το καλό των δημοτών και της ίδιας μας της πόλης!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.