Τάρτα με μανιτάρια




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«“Η σπεσιαλιτέ της Ελενίτσας” όπως αποκαλούν τη τάρτα-μανιταριών οι φίλοι μου»
Ελένη Αναγνώστου, Άρτα

ΥΛΙΚΑ
– 300 γρ. μανιτάρια (ή 1 κονσέρβα)
– 1 κούπα τριμ. τυρί κεφαλογραβιέρα
– 50 γρ. τυρί φέτα
– 4 φέτες μπέικον
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 1 μικρή κρέμα γάλακτος
– 2 φύλλα σφολιάτα
– Αλάτι, πιπέρι. λίγο άνηθος
– 1 αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε -σε λίγο ελαιόλαδο- με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το μπέικον, τη κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και τα αφήνουμε να δέσουν για 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, τα κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, τη θρυμματισμένη φέτα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

2. Σε ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε από πάνω τη γέμιση. Κατόπιν, προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο, κλείνουμε τις άκρες και το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό χρησιμοποιώντας ένα μαγειρικό πινέλο. Μετά, κάνουμε τρυπίτσες, ελαφρά, στο φύλλο μας με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά περίπου στου 200 βαθμούς.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 8

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!

Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.