Η μουσική τον κρατά (ακόμα) “Ανοικτό”




Ο κ. Γιάννης είναι ο ίσως ο παλαιότερος εν ενεργεία έμπορος του Άνω Καλαμακίου, ο οποίος τα τελευταία 29 χρόνια διατηρεί δισκοπωλείο εκεί, Δωδεκανήσου 67.

Παραπονιέται όμως ότι οι δουλειές δεν πήγαν όσο καλά περίμενε. “Η κρίση στο χώρο μας είχε ξεκινήσει πολύ πριν την γενική κρίση που περνάμε τώρα, αφού την τελευταία δεκαετία το ίντερνετ και το παράνομο downloading είχε ήδη ρίξει σημαντικά τα έσοδά μας”, μας λέει αγανακτισμένος, και καταλήγει πως “αν ξεκινούσα τώρα, θα είχα αφήσει αυτή τη δουλειά”.

Ο κ. Γιάννης, κάτοικος Αγ. Δημητρίου, με καταγωγή απ’ τον Πειραιά, είχε το μικρόβιο της μουσικής από μικρός. Πριν ανοίξει το δικό του δισκοπωλείο, είχε δουλέψει ως dj, κι έκανε μουσικές εκπομπές σε πειρατικούς σταθμούς στα μεσαία.

Όπως ήταν φυσικό, στο παλαιό δισκοπωλείο του βρήκαμε κασέτες, cd -γύρω στα 9 με 9,50 ευρώ -, και δίσκους βινυλίου, οι οποίοι ξεκινούν από 12 ευρώ και φτάνουν τα 25.

Η αξία του να πάει κανείς στο συνοικειακό δισκοπωλείο είναι… ανεκτίμητη, εφόσον εδώ μπορεί να εντοπίσετε διαμάντια σε βινύλιο και να αγοράσετε cd σε οικονομικές τιμές μαζί με το βιβλιαράκι και τη θήκη του ώστε να το κρατήσετε στη δισκοθήκη σας όπως ακριβώς κυκλοφόρησε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.